Brukere online: 1551
Brukere i dag: 8662
Brukere siste 7 dager: 195506
Her har du oppskriften på en utrolig nydelig og spennende krydderkake! Oppskriften er gammel og meget velprøvd! Ripsen gir ingen dominerende smak, men setter en liten ekstra piff på kaken.
Du trenger ca 1 dl risp, og du kan godt benytte rips du har liggende i fryseren.
Se også oppskrift på Kryddermuffins med rips.
2 egg
3 dl sukker
1 dl rips (friske eller frosne)
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts kanel
75 g smør
1,5 dl yoghurt naturell
Pynt:
1 ss melis
Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av eggene og 2 dl sukker. Rør friske eller halvtinte rips med resten av sukkeret (rør godt, men bærene skal ikke bli fullstendig most). Bland ripsene i eggedosisen. Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og bland inn i deigen. Rør i smeltet, avkjølt smør. Tilsett til slutt yoghurt.
Ha deigen i en smurt avlang brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 30-40 minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig hvelver den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Sikt over melis før servering.
Krydderkaken er holdbar innpakket i plast og er også veldig fin å fryse.
1 kommentar
Hei skal det være 2 eller 3
Hei skal det være 2 eller 3 dl sukker?
Skriv ny kommentar