Mandeltopper

Mandeltopper
Ingredienser

3 eggehviter
2 dl sukker
200 - 250 g mandler (se tips)

Pynt:
50 skåldede mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengsmasse. Mal mandlene og bland i.

Sett små topper med to teskjeer på bakepapirkledde stekeplater. Ha en skåldet mandel på hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl kakene på platen.

Tips

Siden størrelsen på eggehvitene kan variere litt, må du tilpasse oppskriften litt. Det kan være lurt å starte med 200 g malte mandler og så steke en prøvekake og se om kakene flyter for mye utover, eller om de holder fasongen. Hvis de flyter utover, er det bare å tilsette litt mer malte mandler til du får passe tykke konsistens på deigen.

Oppbevar "Mandeltoppene" i en tett kakeboks, gjerne med et stykke brød inni, slik at kakene holder seg myke.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Det er oppgitt altfor lite mandler i denne oppskriften, jeg måtte ha i en god neve mer enn det som står for å få de som på bildet. Synes også de var for søte, kan med fordel redusere sukkermengden.

Hm, årsaken er nok at størrelsen på eggehvitene kan variere. Jeg skal skrive det inn i oppskriften, så takk for tilbakemeldingen. Når det gjelder søtheten er jo det en smakssak. Jeg liker at kakene er søte ;-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift