Brukere online: 1976
Brukere i dag: 19959
Brukere siste 7 dager: 196050
Mmmmm...... Dette er en helt utrolig nydelig eplekake! Epler, mandler og karamell er rett og slett en utrolig god kombinasjon!
Kaken blir saftig og litt klissete på grunn av mye, deilig karamellsaus som øses over kaken før steking og som deretter renner igjennom kaken under steking. Kaken er enkel å lage fordi man kan bruke ferdig karamellsaus på flaske.
Oppskriften er til stor langpanne.
6 egg
6 dl sukker
200 g smør
3 dl melk
3 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
11 dl hvetemel
Fyll:
8-10 store epler
100 g mandelflak (uten skall)
1 flaske karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk eplebåtene tett ned i kakedeigen. Dryss over mandelflarn. Sprut hele flasken med karamellsaus jevnt over kaken rett fra flasken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. (pass på at kaken ikke stekes for lenge - for da smaker karamellen brent). Avkjøl kaken i formen.
Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Kakestykkene blir som nevnt litt klissete, særlig i bunnen. Det er slik kaken skal være og er veldig godt!
Kakestykkene kan fryses.
Skriv ny kommentar