Brukere online: 2923
Brukere i dag: 24059
Brukere siste 7 dager: 199518
Oreotrøfler er veldig populær konfekt til jul!
Med bare noen få ingredienser tryller du frem noen superdigge Oreotrøfler!
Oppskriften gir ca. 25 stk.
Ingredienser:
♥ 300 g Oreokjeks
♥ 150 g kremost
Pynt:
♥ 300 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha Oreokjeks (inklusive kremen inni kjeksene) i en food processor. Knus kjeksen til smuler. Sett til side et par spiseskjeer med smuler til pynten.
Tilsett kremost og kjør videre til du får en jevn og bløt sjokolademasse.
Form sjokolademassen til små, runde kuler som settes på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet med kulene i kjøleskapet over natten (eller helst noen timer i fryseren) slik at kulene blir helt kalde og harde.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.
Dypp de kalde trøflene raskt i sjokoladen (bruk to gafler til det) og sett dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet. Dryss over knuste kjeks som pynt før sjokoladen rekker å stivne. Sett konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.
Oreotrøfler oppbevares kjølig.
Så deilige Oreotrøfler!
Tips:
♥ Oreotrøfler har lang holdbarhet. De bør oppbevares kjølig så de ikke blir klissete.
Meet me under the mistletoe …
♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g Oreokjeks
♥ 150 g kremost
Pynt:
♥ 300 g hvit sjokolade
Ha Oreokjeks (inklusive kremen inni kjeksene) i en food processor. Knus kjeksen til smuler. Sett til side et par spiseskjeer med smuler til pynten.
Tilsett kremost og kjør videre til du får en jevn og bløt sjokolademasse.
Form sjokolademassen til små, runde kuler som settes på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet med kulene i kjøleskapet over natten (eller helst noen timer i fryseren) slik at kulene blir helt kalde og harde.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Dypp de kalde trøflene raskt i sjokoladen (bruk to gafler til det) og sett dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet. Dryss over knuste kjeks som pynt før sjokoladen rekker å stivne. Sett konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.
♥ Oreotrøfler har lang holdbarhet. De bør oppbevares kjølig så de ikke blir klissete.
2 kommentarer
Disse var kjempegode! Og
Disse var kjempegode! Og superenkle å lage! Vi lagde de ferdig på under en time (vi var ganske godtefysne!) Satte bare kulene en halvtime i fryseren. Gikk fint å dyppe de i sjokoladen. Sjokoladen stivnet med en gang siden kulene var kalde nok. Så var det bare å servere!
Kan disse fryses?
Kan disse fryses?
Skriv ny kommentar