Brukere online: 1634
Brukere i dag: 9225
Brukere siste 7 dager: 195535
"Blåbærkake fra Suolovuobme" er en enkel, men likevel veldig spennende og kjempegod blåbærkake! Stedet med det vanskelige navnet ligger langt ute på Finnmarksvidda, og oppskriften på denne gode blåbærkaken stammer fra tradisjonsrike Suolovuobme Fjellstue.
Blåbærkake fra Suolovuobme ligner i grunnen mest på en kjempestor, myk og deilig blåbærmuffins! Mmmmm....
4 egg
320 g sukker
175 g smør
1,5 dl melk
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
- -
300 g blåbær (helst friske)
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melken. Sikt det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til en jevn deig.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss på rensede, friske blåbær (eller eventuelt frosne, se tips).
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.
Kaken blir finest hvis du bruker friske skogsblåbær, men du kan til nød også bruke frosne bær. Merk at frosne bær ikke skal tines før du har dem på kaken. Beregn litt lenger steketid hvis du bruker frosne bær (sjekk med kakenål).
Pass på at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. Sjekk med en kakenål i midten av kaken. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes den begynner å bli for mørk på overflaten.
Blåbærkaken er kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar