Brukere online: 2129
Brukere i dag: 40585
Brukere siste 7 dager: 198701
Her har du en USEDVANLIG saftig og god nøttekake!
Kaken inneholder knuste Ritz-kjeks, men kaken smaker ikke særlig salt av den grunn.
"Nøttekake med Ritz" smaker nydelig sammen med pisket krem og friske bær! Se også "Nøttekake med Ritz og sjokolade" og "Valnøttkake med Ritz".
200 g hasselnøtter
150 g Ritz kjeks (ca 50 stk)
350 g sukker
3 ts vaniljesukker
7 store eggehviter
Pynt:
1 dl kremfløte
Ha hasselnøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør på full hastighet til massen blir helt grovkornet. Bland med sukker og vaniljesukker. Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Vend det stive eggehviteskummet i nøttekjeksblandingen i 3 omganger. Rør godt de første 2 gangene, men ikke mer enn nødvendig siste gang, slik at deigen blir luftig.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pynt kaken eventuelt med litt pisket krem før servering.
Selve kaken er svært holdbar og er også kjempefin å fryse. Hvis du pynter kaken med krem, er holdbarheten mer begrenset fordi pisket krem alltid smaker best samme dag.
Se også oppskrift på langpannekaken "Valnøttbiter med Ritz".
Skriv ny kommentar