Brownies med peanøtter og kanel

Disse nydelige browniesene har deilig, myk og fuktig konsistens og spennende smak av mye mørk sjokolade, hakkede peanøtter og kanel.

Oppskriften er til stor langpanne.

Brownies med peanøtter og kanel
Ingredienser

300 g smør
300 g kokesjokolade
6 store egg
6 dl sukker
4 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
100 g peanøtter
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Brekk opp 300 g kokesjokolade i biter og ha i det varme smøret. Rør til sjokoladen har smeltet.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen det tørre og bland i. Til slutt tilsettes grovt hakkede peanøtter og 100 g kokesjokolade.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i firkanter.

Tips

Du kan bruke både saltede og usaltede peanøtter til denne oppskriften.

"Browniesene" holder seg myke i mange dager dersom de pakkes inn i plast. De kan også fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift