Brukere online: 2179
Brukere i dag: 30184
Brukere siste 7 dager: 196103
500 g marsipan
(1-2 ss konjakk)
Fyll:
nougat
melkesjokolade
kokesjokolade
småbiter med Bounty, Snickers e.l.
Non-Stop
gelétopper
nøtter av ulike slag
tørket frukt, cocktailbær eller apsikat
etc.
Pynt:
300 g kokesjokolade
50 g delfiafett
100 g hvit sjokolade
Kna eventuelt litt konjakk inn i marsipanen.
Del marsipanen opp i jevnstore biter. Rull bitene til kuler som trykkes flate med hendene. Legg et stykke ønsket fyll i midten på hver marsipan. Klem marsipanen rundt fyllet og rull til kuler. Sett kulene kjølig i 30 min på et brett e.l. dekket med bakepapir.
Smelt mørk sjokolade i en bolle over vannbad sammen med delfiafett. Dypp hver marsipankule i den mørke sjokoladen (bruk to gafler til dette). Sett kulene tilbake på brettet med bakepapir. Ha brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Smelt den hvite sjokoladen og ha den i en lite kremmerhus laget av matpapir e.l. Ta brettet med marsipankulene ut av kjøleskapet. Ringle over hvit sjokolade. Sett tilbake i kjøleskapet til den hvite sjokoladen har stivnet.
Bruk god marsipan når du lager konfekt, for eksempel Ekte marsipan (fra Odense) eller Råmarsipan (fra Anthon Berg).
Oppbevar konfekten kjølig i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.
1 kommentar
Disse er deilige - både med
Disse er deilige - både med og uten cognac.
Har du prøvd med Xanté i? (tom for cognac )
Skriv ny kommentar