Brukere online: 2006
Brukere i dag: 22416
Brukere siste 7 dager: 196053
100 g svisker
0,5 dl konjakk
200 g smør
180 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
100 g hasselnøtter
Hakk sviskene grovt. Ha dem i en liten bolle sammen med konjakken og la stå i kjøleskapet over natten.
Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen bakepulver og hvetemel og bland inn i deigen. Rør til slutt inn sviskene med konjakken og grovt hakkede hasselnøtter.
Ha deigen i en godt smurt og strødd kakeform som rommer 1,5 liter. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut og avkjøles helt.
Kaken er holdbar dersom den pakkes inn i plast. "Sviskeformkake" egner seg dessuten kjempefint til å fryse ned.
Skriv ny kommentar