Brukere online: 2492
Brukere i dag: 35097
Brukere siste 7 dager: 200474
Her har du en fantastisk liten sak som egner seg som forrett, koserett - eller f eks som tilbehør til et tapasbord.
Fetaost stekes her i ovnen sammen med timian og honning til osten får en lett karamellisert overflate.
Nydelig sammen med crispy hvitløksbrød!
Ingredienser:
♥ 200 g feta
♥ 0,5-1 dl flytende honning
♥ fersk timian
♥ litt maldonsalt og kvernet pepper
Servering:
♥ surdeigsbrød, rugbrød eller lignende
♥ smør
♥ hvitløk (1 fedd per brødskive)
Fremgangsmåte:
Ha fetaosten i en liten, ildfast skål. Legg på fersk timian og hell over flytende honning. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper.
Skjær brødet i skiver. Ha på et lag smør. Press hvitløk i hvitløkspresse og smør oppå slik at hvitløken blander seg med smøret.
Både fetaosten og brødskivene stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.
Dersom du ønsker mer farge på osten, kan du ta ut hvitløksbrødene når de er crispy, og øke varmen på ovnen til 230 °C og steke osten noen minutter til, til du ser at den er klar.
Supergodt!
Dryss gjerne litt fersk timian på hvitløksbrødene.
Tips:
♥ Steketiden vil variere ut fra ovnen din, hvor tykke skiver brød du skjærer, osv, så følg med og tilpass underveis.
♥ Serveres nylaget!
Honningen sauser seg litt sammen med væsken som kommer ut av osten under stekingen.
Nydelig hvordan smakene blander seg sammen!
Hvitløksbrødene er perfekt tilbehør!
NAM, dette er godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g feta
♥ 0,5-1 dl flytende honning
♥ fersk timian
♥ litt maldonsalt og kvernet pepper
Servering:
♥ surdeigsbrød, rugbrød eller lignende
♥ smør
♥ hvitløk (1 fedd per brødskive)
Ha fetaosten i en liten, ildfast skål. Legg på fersk timian og hell over flytende honning. Dryss over litt maldonsalt og kvernet pepper.
Skjær brødet i skiver. Ha på et lag smør. Press hvitløk i hvitløkspresse og smør oppå slik at hvitløken blander seg med smøret.
Både fetaosten og brødskivene stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Dersom du ønsker mer farge på osten, kan du ta ut hvitløksbrødene når de er crispy, og øke varmen på ovnen til 230 °C og steke osten noen minutter til, til du ser at den er klar.
♥ Steketiden vil variere ut fra ovnen din, hvor tykke skiver brød du skjærer, osv, så følg med og tilpass underveis.
♥ Serveres nylaget!
Skriv ny kommentar