Brukere online: 1267
Brukere i dag: 5880
Brukere siste 7 dager: 195447
Oppskriften på disse deilige cookiesene stammer fra kjekspakken til "Cafè Bakeriets Original-cookies" som er lansert av Sætre. Kjeksene er blitt utrolig populære og smaker kjempegodt rett fra kjekspakken.
For de som vil lage kjeksene selv, står oppskriften på pakken!
Jeg måtte selvsagt teste den ut!
Disse cookiesene er sprøe i konsistensen og inneholder havremel, karamellsaus, mørk og lys sjokolade, samt hasselnøtter. Knallgode cookies!
Oppskriften gir 20 stk.
240 g hvetemel
60 g havremel
140 g sukker
3 ts bakepulver
140 g smør
1 eggeplomme
75 g karamellsaus
1/3 dl vann
130 g melkesjokolade
130 g kokesjokolade
25 g hasselnøtter
Bland mel, bakepulver, havremel og sukker i en bolle. Tilsett smør og smuldre det i det tørre. Tilsett så eggeplommen, karamellsaus og vann. Bland til en jevn deig. Ha så i grovt hakket sjokolade og fint hakkede hasselnøtter.
Form deigen til 20 cookies som trykkes flate med fingrene slik at de blir ca 1 cm tykke, runde kaker. Legg dem på to bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom.
Forvarm ovnen til 200°C. Sett cookiesene midt i ovnen og senk deretter varmen på ovnen til 175°C. Stek cookiesene i ca 15 min. Gjenta med den andre stekeplaten. Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Havremel fås kjøpt i de aller fleste velassorterte matvarebutikkene. Får du ikke tak i havremel, kan du kjøre vanlige, små havregryn i food processor til du får melkonsistens.
♥ Bruk ferdigkjøpt karamellsaus på flaske.
♥ Tilsett litt ekstra vann og karamellsaus hvis du synes at deigen virker for fast.
♥ Cookiesene oppbevares i tettsluttet kakeboks eller i fryseren.
Skriv ny kommentar