Brukere online: 537
Brukere i dag: 2648
Brukere siste 7 dager: 195476
Deilig, myk banankake som inneholder rømme og både moste bananer og bananer i skiver.
Duften av den nystekte kaken kommer til å få både deg og de du måtte ha der hjemme til å gå bananas.. Server kaken helst litt lunken med melisdryss og med vaniljekrem eller iskrem som tilbehør.
125 g smør
3 dl sukker
2 store egg
2 modne bananer - moste
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1 dl rømme
- -
2 modne bananer - i skiver
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Mos bananene (gjøre raskt med stavmikser eller foodprocessor, men du kan også nøye deg med å bruke gaffel). Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i rømmen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stikk bananskiver lett ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Banankaken holder seg myk om den oppbevares godt innpakket i plast. Den er dessuten kjempefin å fryse.
Se også oppskrift på "Bananmuffins med rømme" og "Banankake i langpanne med rømme".
Skriv ny kommentar