Brukere online: 2621
Brukere i dag: 31712
Brukere siste 7 dager: 200262
Bunn:
3,5 dl hvetemel
1 dl sukker
50 g smør
2 eggeplommer
2 ss vann
Fyll:
2-3 dl multer
Smuldredeig:
100 g mandler
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
100 g smør
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Bland i de øvrige ingrediensene og kna deigen sammen.)
Trykk deigen utover i en godt smurt rund eller avlang paiform (ca 24 cm i diameter). Stekes midt i ovnen ved 180°C i 15 min.
Ta kaken ut av ovnen. Fordel multene i paien.
Skåld mandlene og hakk dem fint. Bland med mel og sukker. Smuldre i smøret slik at du får en smulede deig. (Smuldredeigen kan også gjøres raskt i food processor). Fordel smuldredeigen over multene i formen.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 20-30 min.
Kaken smaker best varm og nystekt. Serveres gjerne med pisket krem eller vaniljeis.
Skriv ny kommentar