Brukere online: 157
Brukere i dag: 1093
Brukere siste 7 dager: 195595
Deilig og lettlaget smuldrepai med plommer, havre, kanel, mandelflak og lønnesirup. Serveres lun og nystekt med luftig vaniljekrem eller vaniljeis...
8 store, blå plommer
2 ss lønnesirup (se tips)
Smuldredeig:
50 g hvetemel
50 g havregryn
50 g brunt sukker
50 g smør
0,5 ts kanel
25 g mandelflak
Til å dryppe over:
2 ss lønnesirup
Del opp plommene i store biter (husk å fjerne stenene). Legg dem i en ildfast form. Drypp over lønnesirup.
Stek plommene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Ta formen ut av ovnen.
Smuldre sammen mel, havregryn, brunt sukker, smør og kanel til smuldredeigen (gjøres raskt i food processor). Bland inn mandelflak. Smuldre deigen over plommene. Drypp over litt mer lønnesirup.
Stek videre midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til deigen har fått gyllen overflate.
Lønnesirup ("maple syrup") fås kjøpt på flaske i de fleste velassorterte matvarebutikker.
Serveres nystekt og lunken, gjerne med tykk, luftig vaniljekrem (kaldrørt vaniljekakefyll som piskes sammen med melk).
Se også "Pecan Plum Crumble".
Skriv ny kommentar