Brukere online: 926
Brukere i dag: 4314
Brukere siste 7 dager: 195447
Hvis du eier tusen plommer, kan du leve hele året.
Har du hull i dine lommer, kan du klø deg selv på låret.
Jeg har verken tusen plommer eller hull i mine lommer.
Jeg har bare godt humør, og kan klø meg når jeg klør.
(Norsk barnesang, tekst: Inger Hagerup/Halfdan Rasmussen, melodi: M. J. Nissen.)
1 kg plommer
1 ts kanel
1 vaniljestang
40 g sukker
Smuldredeig:
75 g mel
75 g malte mandler
50 g havregryn
80 g brunt sukker
100 g smør
30 g hakkede pecannøtter
Pynt:
30 g hele pecannøtter
Del plommene og fjern stenene. Bland med kanel, frø fra vaniljestang og sukker. Ha plommene i en ildfast form som rommer 1 liter (eller bruk paiform).
Bland mel, malte mandler, havregryn og brunt sukker. Smuldre i smør (gjøres raskt i food processor eller med fingrene). Bland i hakkede pecannøtter. Smuldre deigen over plommene. Pynt med noen hele pecannøtter.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min.
Serveres varm med vaniljesaus og/eller vaniljeis.
Se også oppskrift på "Maple Plum Crumble".
Skriv ny kommentar