Brukere online: 224
Brukere i dag: 1842
Brukere siste 7 dager: 195552
For den som skulle befinne seg i trøstesløs achybreakyheart-tilstand vil "Sticky Chocolate Banana Squares" kunne være den perfekte medisin. Vi snakker herlig, bløt, myk, mørk, saftig, klissete kake med mild banansmak og store doser sjokolade, og ikke minst masse tykk og deilig sjokoladekrem. Meget helbredende virkning..
Oppskriften er til liten langpanne.
400 g sukker
250 g hvetemel
75 g kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
0,5 ts salt
1,5 ts vaniljeekstrakt
2 store egg
2 mellomstore, modne bananer
2 dl vann
1,5 dl melk
1 dl olje (nøytral smak)
Glasur:
2 dl kremfløte
1 ss smør
250 g kokesjokolade
Bland sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeessens, vann, olje og melk. Bland det våte med det tørre.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen til den er kald før den løftes ut av formen.
Til glasuren has fløte og smør i en liten kjele. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte. Avkjøl i kjøleskapet i et par timer til blandingen er helt kald. Pisk glasuren deretter opp med en håndmikser til den er tykk og kremete og bre så over kaken.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene fra bakepapiret med en stekespade.
Vær nøye på at du bruker matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Kakestykkene kan fryses.
Oppskriften er hentet fra en herlig, amerikansk nettside som heter www.joyofbaking.com.
Skriv ny kommentar