Brukere online: 1584
Brukere i dag: 8354
Brukere siste 7 dager: 195519
Sponset innlegg.
Hei kjære dere,
Håper det går bra med juleforberedelsene! Det søte liv lå nede en periode i går på grunn av veldig mye trafikk den siste tiden som gjorde at serveren knelet, men alt bør være i orden igjen nå. Beklager til dere som måtte vente på tilgang på oppskriftene.
Selv er jeg nå i Varanasi i India, og det er ikke så mye julestemning her, men likevel en fantastisk opplevelse. Båtturen på Ganges ved soloppgang i dag var helt magisk. Bilder kan du se på Instagram: @kristine_lifeissweet.
♥
"Maple Hazelnut Bars" er amerikanske, søte, myke, klebrige, DØDSGODE kaker laget med lønnesirup ("maple syrup") og hasselnøtter. Jeg bruker ekte maple syrup fra amerikanske Stonewall Kitchen, som har en utrolig god smak og konsistens.
Kaken er superrask å lage og lett å få dilla på! Yummmi yumm yumm!!!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 2 egg
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,25 dl hvetemel
♥ 3 dl hasselnøtter
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bruk en stålvisp og rør i sukker, lønnesirup, eggene og vaniljesukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i hele hasselnøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
Stek kaken ved 175°C midt i ovnen i ca 30-35 min.
Avkjøl kaken i formen i 10 min.
Løft så kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter med en stor kniv mens den fortsatt er lunken (du trenger en litt skarp kniv for å dele de hele hasselnøttene).
Sikt over melis til pynt før servering.
Tips:
♥ Jeg har her brukt ekte lønnesirup fra amerikanske Stonewall Kitchen, som har virkelig nydelig, rund smak. Produktet fås kjøpt i flere norske matbutikker, se blant annet hos Meny og COOP Mega.
♥ Kakebitene er fine å fryse.
Nydelige, myke små kakebiter..
♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som er forhandler av produktene til Stonewall Kitchen her i Norge. Lurer du på hvor du kan få kjøpt produktene der du bor, kan du sende en epost til firmapost@oluf.no - så får du nok raskt svar.
150 g smør
1,5 dl sukker
1,5 dl lønnesirup
2 egg
1,5 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
2,25 dl hvetemel
3 dl hasselnøtter
Pynt:
melisdryss
Smelt smøret. Bruk en stålvisp og rør i sukker, lønnesirup, eggene og vaniljesukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i hele hasselnøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
Stek kaken ved 175°C midt i ovnen i ca 30-35 min.
Avkjøl kaken i formen i 10 min. Løft så kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter med en stor kniv mens den fortsatt er lunken (du trenger en litt skarp kniv for å dele de hele hasselnøttene).
Sikt over melis til pynt før servering.
Kakebitene er fine å fryse.
1 kommentar
Hei
Hei
Tusen takk for mange gode oppskrifter. Bakte kaken over, fantastisk god Maple syrup´en var fra Canada, og er ikke så glad i hasselnøtter, så jeg brukte valnøtter i stedet. Men den ble bare sååå god for det .
Skriv ny kommentar