Brukere online: 2240
Brukere i dag: 36438
Brukere siste 7 dager: 196787
Kjempegod, lettlaget tyrkisk krydderkake!
Det finnes så utrolig mange nydelige utenlandske kaker som jeg koser meg med å utforske hver gang jeg er på reise! Planene mine om en tur til spennende Istanbul til våren har allerede begynt å ta form:-).... og her har du "Baharatli kek" som er en tyrkisk krydderkake.
Nydelig smak av krydder, rosiner og valnøtter!
Ingrediensene skal bare røres raskt sammen så kaken er kjempelettvint å lage.
♥ Ingredienser:
2 dl vann
2 dl sukker
2 dl rosiner
100 g smør
0,5 ts muskat
1 ts nellik
1 ts kanel
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Pynt:
valnøtter
♥ Fremgangsmåte:
Ha vann, sukker, rosiner og smør i en kjele. Gi det hele et oppkok og la blandingen småkoke i 3 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.
Sikt mel, bakepulver og krydder. Rør dette inn i rosinblandingen.
Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Pynt på toppen med valnøtter. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min, eller til kaken er helt gjennomstekt i midten.
♥ Tips:
♥ Merk at denne kaken ikke inneholder egg og får en litt kompakt konsistens. Det er slik den skal være!
♥ Oppskriften passer som nevnt til liten brødform som rommer 1 liter. Jeg lagde denne gangen kaken i en enda mindre form og fikk derfor litt ekstra deig til overs som jeg fylte i muffinsformer.
♥ Hvis du bruker en brødform i papp som jeg har gjort her, er det lurt å sette den i en vanlig brødform så kaken holder på fasongen under stekingen.
♥ Kaken er holdbar innpakket i plast, men er ekstra god helt nystekt, gjerne med en kopp varm te.
♥ ♥ ♥ ♥
2 dl vann
2 dl sukker
2 dl rosiner
100 g smør
0,5 ts muskat
1 ts nellik
1 ts kanel
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Pynt:
valnøtter
Ha vann, sukker, rosiner og smør i en kjele. Gi det hele et oppkok og la blandingen småkoke i 3 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.
Sikt mel, bakepulver og krydder. Rør dette inn i rosinblandingen.
Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Pynt på toppen med valnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min, eller til kaken er helt gjennomstekt i midten.
♥ Merk at denne kaken ikke inneholder egg og får en litt kompakt konsistens. Det er slik den skal være!
♥ Oppskriften passer som nevnt til liten brødform som rommer 1 liter. Jeg lagde denne gangen kaken i en enda mindre form og fikk derfor litt ekstra deig til overs som jeg fylte i muffinsformer.
♥ Hvis du bruker en brødform i papp som jeg har gjort her, er det lurt å sette den i en vanlig brødform så kaken holder på fasongen under stekingen.
♥ Kaken er holdbar innpakket i plast, men er ekstra god helt nystekt, gjerne med en kopp varm te.
Skriv ny kommentar