Brukere online: 135
Brukere i dag: 1169
Brukere siste 7 dager: 195596
I denne deilige smuldrepaien blandes smaken av bringebær med hasselnøtter og litt kokos.
Paien serveres varm og nystekt, gjerne med litt vaniljeis. Sååå godt!
Bringebær er mine yndlingsbær! ♥
Ingredienser:
♥ 500 g bringebær (se tips)
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ss potetmel
♥ 0,5 ts vaniljesukker
Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g smør
♥ 100 g perlesukker (se tips)
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 40 g kokos
Fremgangsmåte:
Ha bringebær i en ildfast form som rommer ca 1 liter. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker i en skål. Dryss dette over bringebærene og vend litt på bærene med en spiseskje.
Hakk opp hasselnøtter i food processor. Bland med kokos, perlesukker og hvetemel. Ha så i mykt smør og kna sammen til en smuldredeig.
Smuldre over deigen over bringebærene.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min til smuldrepaien har fått gylden overflate.
Tips:
♥ Vil du ha ekstra sterk vaniljesmak, kan du bruke vaniljepulver i stedet for vaniljesukker (kjøpes blant annet i helsekostforretninger). Men vær nøye med å ikke bruke for mye, for vanljepulveret er veldig konsentrert på smak!
♥ Det går fint å bruke vanlig sukker i stedet for perlesukker.
♥ Du kan bruke enten friske eller frosne bringebær - begge deler går like bra!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
500 g bringebær (se tips)
4 ss sukker
1 ss potetmel
0,5 ts vaniljesukker
Smuldredeig:
100 g hvetemel
100 g smør
100 g perlesukker (se tips)
150 g hasselnøtter
40 g kokos
Ha bringebær i en ildfast form som rommer ca 1 liter. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker i en skål. Dryss dette over bringebærene og vend litt på bærene med en spiseskje.
Hakk opp hasselnøtter i food processor. Bland med kokos, perlesukker og hvetemel. Ha så i mykt smør og kna sammen til en smuldredeig.
Smuldre over deigen over bringebærene.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min til smuldrepaien har fått gylden overflate.
Vil du ha ekstra sterk vaniljesmak, kan du bruke vaniljepulver i stedet for vaniljesukker (kjøpes blant annet i helsekostforretninger). Men vær nøye med å ikke bruke for mye, for vanljepulveret er veldig konsentrert på smak!
Det går fint å bruke vanlig sukker i stedet for perlesukker.
Du kan bruke enten friske eller frosne bringebær - begge deler går like bra!
2 kommentarer
Hei, denne ser utrolig god ut
Hei, denne ser utrolig god ut! Vet du om det går an å fryse den igjen? Vet ikke helt hvordan smuldredeigen blir.
Det går sikkert greit å sette
Det går sikkert greit å sette hele formen i fryseren med det du ikke spiser opp. Så varme formen igjen på litt lav varme i ovnen til kaken tiner og blir lunken. Aller best er kaken nok likevel nylaget, for smuldredeigen kan nok bli litt bløt av å ha vært frossen.
Skriv ny kommentar