Syltede sultanarosiner

 

Dette er en spennende oppskrift!

Sultanarosiner er de lyse rosinene med ekstra søt smak. Her syltes de i en blanding av brunt sukker, epleeddik og sherry. Resultatet blir en krukke med syrlig-søte sultanarosiner, som jeg falt pladask for!

 

 

Veldig gode til mild gulost fant jeg ut  Smile

 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl lysebrunt demerara sukker
♥ 1 dl epleeddik
♥ 2 dl sherry
♥ ca 3 dl sultanas

Servering:
mild gulost (f eks Norvegia)


Fremgangsmåte:

Ha demerara sukker, epleeddig og sherry i en kjele. Kok opp og rør slik at sukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen og ha oppi nok sultanarosiner så de såvidt dekkes av væsken. Dekk godt til med plastfolie eller ha blandingen i en glasskrukke med lokk (se tips). La stå i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Tips:

Vær obs på at dette er en litt original oppskrift og at eddiken gjør at du får den syrlige smaken i tillegg til det søte. Ikke alle liker dette, men som sagt synes jeg dette smakte kjempegodt. En smakssak - som alltid.

De fleste synes at epleeddiken lukter sterkt. Jeg anbefaler derfor å bruke krukke med tett lokk eller å dekke til godt med plastfolie.

Smaken på disse rosinene er såpass sterk, at jeg synes mild gulost ble perfekt til! Du kan jo prøve deg frem selv også Smile

 

♥ ♥ ♥ ♥

Syltede sultanarosiner
Ingredienser

2 dl lysebrunt demerara sukker
1 dl epleeddik
2 dl sherry
ca 3 dl sultanas

Servering:
mild gulost (f eks Norvegia)

Fremgangsmåte

Ha demerara sukker, epleeddig og sherry i en kjele. Kok opp og rør slik at sukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen og ha oppi tilstrekkelig sultanarosiner så de såvidt dekkes av væsken.

Dekk godt til med plastfolie eller ha blandingen i en glasskrukke med lokk (se tips). La stå i kjøleskapet til dagen etter.

Tips

Vær obs på at dette er en litt original oppskrift og at eddiken gjør at du får den syrlige smaken i tillegg til det søte. Ikke alle liker dette, men som sagt synes jeg dette smakte kjempegodt. En smakssak - som alltid.

De fleste synes at epleeddiken lukter sterkt. Jeg anbefaler derfor å bruke krukke med tett lokk eller å dekke til godt med plastfolie.

Smaken på disse rosinene er såpass sterk, at jeg synes mild gulost ble perfekt til! Du kan jo prøve deg frem selv også Smile

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift