Vaniljeis til 17. mai!

17. mai er den dagen i året hvor alle får lov til å spise så mange is man orker! Thumbs up  Tounge smile 

Med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått lager du enkelt superlekre iskremkjeks til 17. mai! Fylles med hjemmelaget vaniljeis og pyntes med smeltet sjokolade.


Ingredienser:

Vaniljeis:
 5 eggeplommer
1,5 dl sukker
1 vaniljestang
 5 dl kremfløte

17. mai-pyntede iskremkjeks:
ferdigkjøpte iskremkjeks
100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
farget strøssel i rødt, hvitt og blått

Pynt:
  100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade

 

Fremgangsmåte:

Vaniljeis:

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.

Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4 - 5 timer eller gjerne over natten.

Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
 

17. mai-pyntede iskremkjeks:

17. mai-pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.

Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade

Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen. 

Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.

Servering:

Tin vaniljeisen i 15 - 20 minutter før servering så du får formet runde iskremkuler. Fyll iskremkjeksene med vaniljeis og ringle eventuelt over smeltet melkesjokolade til pynt.

 

 

Tips:

Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i mange matbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg har kjøpt mitt strøssel hos COOP MEGA.

Hjemmelaget vaniljeis er jo noe av det beste som finnes, men det går selvsagt fint å fylle iskremkjeksene med ferdigkjøpt iskrem også!

Se også Vaniljeis i skiver til 17. mai, der jeg har laget en litt større porsjon vaniljeiskrem som jeg har fylt i en brødform slik at vaniljeisen kan serveres i skiver ved servering. 

 

Det kommer mange søte tips til 17. mai nå fremover, så det er bare å følge med her på Det søte liv!

 


Vaniljeis til 17. mai!
Ingredienser

Vaniljeis:
5 eggeplommer
1,5 dl sukker
1 vaniljestang
5 dl kremfløte

17. mai-pyntede iskremkjeks:
ferdigkjøpte iskremkjeks
100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
farget strøssel i rødt, hvitt og blått

Pynt:
100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade

Fremgangsmåte

Vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.

Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4 - 5 timer eller gjerne over natten.

Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.

17. mai-pyntede iskremkjeks:
17. mai-pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.

Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade

Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen.  Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.

Servering:
Tin vaniljeisen i 15 - 20 minutter før servering så du får formet runde iskremkuler. Fyll iskremkjeksene med vaniljeis og ringle eventuelt over smeltet melkesjokolade til pynt.

Tips

Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i mange matbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg har kjøpt mitt strøssel hos COOP MEGA.

Hjemmelaget vaniljeis er jo noe av det beste som finnes, men det går selvsagt fint å fylle iskremkjeksene med ferdigkjøpt iskrem også!

Se også Vaniljeis i skiver til 17. mai, der jeg har laget en litt større porsjon vaniljeiskrem som jeg har fylt i en brødform slik at vaniljeisen kan serveres i skiver ved servering. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei :) tenkte å lage isen til julaften og nyttårsaften. Tenkte å begynne tidlig så jeg ikke trenger å stresse så veldig. Hvor lenge kan isen holde i frysa?
Ha en fin kveld! :)
Mvh
Valentina

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift