Brukere online: 2122
Brukere i dag: 33183
Brukere siste 7 dager: 202137
Mange deilige julemiddager står for tur, og da er det deilig å ha Rørte tyttebær på bordet.
Rørte tyttebær er faktisk også deilig til mange slags desserter. Prøv for eksempel Rørte tyttebær sammen med vaniljeiskrem....mmmm....
Se også Pepperkakedessert med gresk yoghurt og rørte tyttebær.
Dette er en oppskrift på kaldrørte tyttebær, og er basert på at du har ferske tyttebær tilgjengelig. Har du frosne tyttebær i fryseren, kan de selvsagt også brukes, men de vil begynne å safte seg fortere enn ferske tyttebær slik at du slipper å ha bærene blandet med sukkeret i kjøleskapet et døgn i forkant.
For kokt tyttebærsyltetøy, se oppskrift på Klassisk tyttebærsyltetøy og Tyttebærsyltetøy med pære og kanel.
Ingredienser:
♥ 600 g tyttebær
♥ 300 g sukker
Fremgangsmåte:
Bland tyttebær og sukkeret i en bolle og rør godt rundt. Dekk til bollen med plastfolie og la bollen stå i kjøleskapet til dagen etter. Da vil tyttebærene har begynt å safte seg. Rør kraftigere rund med en sleiv så du får ut enda litt mer av tyttebærsaften, men forsatt beholder de fleste tyttebærene hele.
Ha de rørte tyttebærene i en serveringsskål eller glass med lokk.
Tips:
♥ Fremgangsmåten med å la tyttebær og sukker stå blandet sammen i kjøleskapet før du begynner å røre er en metode for å få bærene til å avgi saft uten å måtte røre for kraftig. Dermed får du den deilige effekten av mye hele tyttebær og likevel deilig tyttebærsaft.
♥ Ferske tyttebær er jo først og fremst tilgjengelige på høsten, men frosne tyttebær kan som sagt også fint brukes. De frosne bærene vil avgi saft når de tines, så derfor kan de blandes ferdig med sukkeret samme dag.
♥ Rørte tyttebær oppbevars i kjøleskapet og kan også fryses.
Rørte tyttebær smaker mye mer ekte og naturlig enn ferdigkjøpt tyttebærsyltetøy!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 600 g tyttebær
♥ 300 g sukker
Bland tyttebær og sukkeret i en bolle og rør godt rundt. Dekk til bollen med plastfolie og la bollen stå i kjøleskapet til dagen etter. Da vil tyttebærene har begynt å safte seg. Rør kraftigere rund med en sleiv så du får ut enda litt mer av tyttebærsaften, men forsatt beholder de fleste tyttebærene hele.
Ha de rørte tyttebærene i en serveringsskål eller glass med lokk.
♥ Fremgangsmåten med å la tyttebær og sukker stå blandet sammen i kjøleskapet før du begynner å røre er en metode for å få bærene til å avgi saft uten å måtte røre for kraftig. Dermed får du den deilige effekten av mye hele tyttebær og likevel deilig tyttebærsaft.
♥ Ferske tyttebær er jo først og fremst tilgjengelige på høsten, men frosne tyttebær kan som sagt også fint brukes. De frosne bærene vil avgi saft når de tines, så derfor kan de blandes ferdig med sukkeret samme dag.
♥ Rørte tyttebær oppbevars i kjøleskapet og kan også fryses.
1 kommentar
Takk for flott oppskrift:-)
Takk for flott oppskrift:-)
Skriv ny kommentar