Brukere online: 1768
Brukere i dag: 49762
Brukere siste 7 dager: 200647
Nå er det påskeferie for fullt og mange har kommet seg på fjellet!
Dagens bilde på Instagram: @kristine_lifeissweet
Her er et supert tips til hva du kan ha med deg i tursekken. "Müslibar uten steking" er stappfulle av sunne, næringsrike nøtter, havregryn, tørket frukt og honning.
Som navnet tilsier, skal disse barene ikke stekes, så du er garantert at alle næringsstoffer er fullt ut bevart.
Dette er altså trendy "raw food"!
Resultatet blir nydelige, faste, men likevel litt klebrige energibarer.
Mmmmm... skikkelig digg!
Dette er kjernesunne godsaker som gir deg det du trenger for å komme deg opp bakkene..
Oppskriften gir ca. 20 stk.
Ingredienser:
♥ 2oo g store havregryn
♥ 50 g rosiner
♥ 70 g tørkede tranebær
♥ 30 g gresskarkjerner
♥ 30 g sesamfrø
♥ 40 g solsikkekjerner
♥ 30 g mandelflak
♥ 50 g valnøtter
♥ 40 g pistasjnøtter
♥ 30 g apsikat
- -
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ 350 g honning (se tips)
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Bland havregryn sammen med tørket frukt, kjerner og nøtter i en bolle.
Gjør klar to små, avlange brødformer som rommer 1 liter ved å kle dem med bakepapir i bunn og kanter.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke inn i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften.
La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Fordel blandingen i de to formene.
Klem så blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann.
Det er viktig at blandingen presses godt sammen, ellers vil ikke barene henge sammen.
Sett formene så i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
Tips:
♥ Jeg har her foreslått en blanding nøtter, kjerner og tørket frukt som jeg synes smaker veldig godt. Tranebær, pistasjnøtter, gresskarkjerner og apsikat gir dessuten lekre farger til barene. Du kan imidlertid bytte ut kombinasjonen nøtter og tørket frukt med den varianten du liker best.
♥ Siden disse barene ikke skal stekes, er det viktig at du presser massen godt ned i formene så barene henger sammen når de er kalde. Det er også lurt å bruke en litt fast honning for at de ferdige barene skal henge sammen. Jeg bruke her 1 flaske Flytende fjellhonning som er tykkere i konsistensen enn gresk akasiehonning, som selges på lignende flaske. Enda bedre blir det nok om du bruker fast honning fordi den vil bli hardere ved avkjøling og som dermed vil gjøre at det skal mer til før barene går fra hverandre.
♥ Dette er nokså søte og mektige müslibarer, som gir mye energi selv i små doser!
SUNT, SØTT OG GODT!
BARER SOM FÅR DEG TIL Å FØLE DEG BRA!
Kos deg på tur!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2oo g store havregryn
♥ 50 g rosiner
♥ 70 g tørkede tranebær
♥ 30 g gresskarkjerner
♥ 30 g sesamfrø
♥ 40 g solsikkekjerner
♥ 30 g mandelflak
♥ 50 g valnøtter
♥ 40 g pistasjnøtter
♥ 30 g apsikat
- -
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ 350 g honning (se tips)
♥ 1 ts kanel
Bland havregryn sammen med tørket frukt, kjerner og nøtter i en bolle.
Gjør klar to små, avlange brødformer som rommer 1 liter ved å kle dem med bakepapir i bunn og kanter.
Varm opp appelsinsaft, honning og kanel i en kjele og la blandingen koke inn i et par minutter. Ha i alt det tørre og rør godt rundt så alt sammen blir bløtet opp av honningsaften. La kjelen stå på varmen og rør hele tiden så ikke blandingen svir seg i bunnen av kjelen. Når blandingen virker tørr og klissete, tar du kjelen av platen.
Fordel blandingen i de to formene.
Klem så blandingen godt ned i formene og ut i kantene. Jeg bruker fingrene til dette, som jeg stadig fukter med litt vann. Det er viktig at blandingen presses godt sammen, ellers vil ikke barene henge sammen.
Sett formene så i kjøleskapet over natten. Da vil blandingen bli fastere i konsistensen. Løft den ut av formene ved å ta tak i bakepapiret. Skjær hver kake opp i avlange barer med en skarp kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet innpakket i matpapir.
♥ Jeg har her foreslått en blanding nøtter, kjerner og tørket frukt som jeg synes smaker veldig godt. Tranebær, pistasjnøtter, gresskarkjerner og apsikat gir dessuten lekre farger til barene. Du kan imidlertid bytte ut kombinasjonen nøtter og tørket frukt med den varianten du liker best.
♥ Siden disse barene ikke skal stekes, er det viktig at du presser massen godt ned i formene så barene henger sammen når de er kalde. Det er også lurt å bruke en litt fast honning for at de ferdige barene skal henge sammen. Jeg bruke her 1 flaske Flytende fjellhonning som er tykkere i konsistensen enn gresk akasiehonning, som selges på lignende flaske. Enda bedre blir det nok om du bruker fast honning fordi den vil bli hardere ved avkjøling og som dermed vil gjøre at det skal mer til før barene går fra hverandre.
♥ Dette er nokså søte og mektige müslibarer, som gir mye energi selv i små doser!
5 kommentarer
Hei Kristine. Kjempeflott
Hei Kristine. Kjempeflott blogg! ☺ har prøvd noen av oppskriftene dine. Baker ikke så ofte da, men du lager mye godt. Skal ha med kake på jobb snart. Tenkte ta med Krydderkake. Takk for en flott kilder til inspirasjon. Klem fra Jeanette. Disse barene skal jeg lage. Sikkert ypperlige å ha med på trenings. Kan de fryses?
Så fristende disse var, må
Så fristende disse var, må prøves! Genialt enkle å putte i matpakka for kresne små gutter som sliter med å få i seg nok lunsj! :)
Har prøvd denne oppskriften
Har prøvd denne oppskriften og var fantastisk god :) Byttet ut valnøtter med hasselnøtter og hadde i tørket ananas og papaya. Oppskriften fungerer og utrolig godt som frokostgrøt med mer havregryn litt kardemomme, sukker, kanel, salt og melk til koking :)
Hei prøvde denne
Hei prøvde denne oppskriften igår, å brukte fersk appelsin og ekte honning, ikke flytende. Barene mine vil ikke stivne, er fortsatt nesten like bløte som de var da det enda var varmt. Har nå lagt de i fryseren, å håper på mirakler
Er det noe du kan se for deg at jeg har gjort feil?
Hvorfor koker du honning
Hvorfor koker du honning/juice?
Skriv ny kommentar