Appelsincurd (Orange curd)


Sitronkremen "Lemon curd" er mange godt kjent med, men ikke alle tenker på at man kan lage tilsvarende, nydelige kremer med andre smaker.

Jeg har tidligere laget både Lemon curd og Jordbærcurd (Strawberry curd).

Her har du oppskriften på Appelsincurd (Orange curd), som lages med appelsin i stedet for sitron. Kjempegod som den er på for eksempel varme scones eller nystekte lapper, og også alldeles nydelig som fyll i kaker, gjærbakst, makroner osv...

I morgen skal jeg vise dere en deilig rullekake fylt med Appelsincurd, men her altså grunnoppskriften på denne deilige appelsinkremen. 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 150 g smør


Fremgangsmåte:

Ha eggeplommer, sukker, presset appelsinsaft og revet appelsinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp appelsinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Appelsinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 

 

Tips:

♥  Siden appelsiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å veie opp mengden appelsinsaft. 120 g presset appelsinsaft får du av 1-2 appelsiner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl appelsinsaft. 

♥  Appelsincurd holder seg lenge i kjøleskapet, men appelsinkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.  Smile 

 

Nydelig appelsinkrem!


♥ ♥ ♥ ♥

Appelsincurd (Orange curd)
Ingredienser

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 150 g smør

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer, sukker, presset appelsinsaft og revet appelsinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp appelsinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Appelsinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Tips

♥  Siden appelsiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å veie opp mengden appelsinsaft. 120 g presset appelsinsaft får du av 1-2 appelsiner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl appelsinsaft. 

♥  Appelsincurd holder seg lenge i kjøleskapet, men appelsinkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.

3 kommentarer

Hei.
Jeg har laget sitroncurd som ble veldig god. Men jeg får ikke det samme resultatet med appelsin. Den blir ikke kremet og det er smak av smør. Den er blitt tyntflytene. Har brukt meierismør. Har den ikke stått på varmen lenge nok?
Dette ble litt mystisk for meg.

Med vennlig hilsen Wenche Kolstad.

Min appelsincurd ble ikke kremere, men tyntflytende. Bruker meierismør. Hva gjør jeg galt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift