Brukere online: 85
Brukere i dag: 2104
Brukere siste 7 dager: 198225
Blåbær er vidunderbæret over alle; fulle av antioksidanter og nydelige på smak!
Blåbærsuppe er en deilig dessert som kan nytes varm eller kald. Suppen kan lages med friske eller frosne blåbær og er lett å få til. Jeg har kokt blåbærsuppen med en vaniljestang for ekstra god smak.
Blåbærsuppen kan serveres som den er, eller du kan fjonge den opp med en klatt krem eller vaniljeis.
Jeg synes det er godt med et dryss mandelflak på i tillegg, men disse kan selvsagt sløyfes hvis du foretrekker det.
Ingredienser:
♥ 500 g blåbær
♥ 4 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 1,5 dl sukker
- -
♥ 2 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann
Fremgangsmåte:
Ha blåbær, vann og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø fra innsiden. Ha vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.
Kok opp blandingen og la småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
Rør ut potetmelet i kaldt vann og ha dette i blåbærsuppen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Du vil da raskt se at blåbærsuppen tykner. Ta kjelen av platen.
Server blåbærsuppen, enten som den er eller med et lite ekstra sukkerdryss.
Til kald blåbærsuppe er det godt med en klatt pisket krem.
ANNONSE: Det utrolig vakre sommerserviset i blått er sponset av GreenGate.
Enten du serverer blåbærsuppen kald, varm eller lunken, er det godt med iskrem oppi!
YUMMY!
Tips:
♥ Tilpass sukkermengden etter som hvor søt du liker blåbærsuppen. I stedet for sukker kan du smake til suppen med sukrin eller annen sukkererstatning hvis du ønsker en kalorifattig dessert.
♥ Potetmelet må røres ut med kaldt vann slik jeg har beskrevet for å unngå at den klumper seg i den varme suppen. Potetmelet gjør at blåbærsuppen tykner noe. Merk at suppen tykner enda mer ved avkjøling. Synes du den har blitt for tykk, er det bare å spe den ut med littegrann vann.
♥ Blåbærsuppen bør helst serveres samme dag den er laget.
Blåbærsuppe er bare sååå godt!
♥ 500 g blåbær
♥ 4 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 1,5 dl sukker
- -
♥ 2 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann
Ha blåbær, vann og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø fra innsiden. Ha vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.
Kok opp blandingen og la småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
Rør ut potetmelet i kaldt vann og ha dette i blåbærsuppen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Du vil da raskt se at blåbærsuppen tykner. Ta kjelen av platen.
Server blåbærsuppen, enten som den er eller med et lite ekstra sukkerdryss.
Til kald blåbærsuppe er det godt med en klatt pisket krem.
Enten du serverer blåbærsuppen kald, varm eller lunken, er det godt med iskrem oppi!
♥ Tilpass sukkermengden etter som hvor søt du liker blåbærsuppen. I stedet for sukker kan du smake til suppen med sukrin eller annen sukkererstatning hvis du ønsker en kalorifattig dessert.
♥ Potetmelet må røres ut med kaldt vann slik jeg har beskrevet for å unngå at den klumper seg i den varme suppen. Potetmelet gjør at blåbærsuppen tykner noe. Merk at suppen tykner enda mer ved avkjøling. Synes du den har blitt for tykk, er det bare å spe den ut med littegrann vann.
♥ Blåbærsuppen bør helst serveres samme dag den er laget.
2 kommentarer
Hvor mye sikring trenger man
Hvor mye sikring trenger man hvis man skal bytte ut sukkeret? :)
Smak deg til det, men husk at
Smak deg til det, men husk at sukrin er søtere enn vanlig sukker, så du må nok redusere mengden noe.
Skriv ny kommentar