Brukere online: 1562
Brukere i dag: 39643
Brukere siste 7 dager: 196001
Ja, nå går sommeren ubønnhørlig mot slutten... ... Men heldigvis ser det ut til å bli en virkelig morsom og travel høst ...
Jeg har laget mye hjemmelaget syltetøy i det siste, og jeg synes det er gøy å teste ut litt forskjellige smaker. Det fine med Alliansesyltetøy er at du kan bruke en miks av bær du måtte ha til overs. Jeg lagde dette syltetøyet med en blanding av jordbær, bringebær, rips og solbær.
Bingo!! Det ble et superdupergodt syltetøy!
Alliansesyltetøy på nystekte vafler.... say no more...
Ingredienser:
♥ 300 g jordbær
♥ 300 g rips
♥ 300 g solbær
♥ 500 g bringebær
♥ 0,5 dl vann
♥ 700 g syltesukker (se tips)
Fremgangsmåte:
Del jordbærene opp i mindre i biter. Ha jordbærbiter, rips og solbær i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la bærene småkoke i noen minutter så de begynner å løse seg opp. Tilsett syltesukkeret og bringebærene og la syltetøyet koke opp igjen så sukkeret smelter og syltetøyet tykner litt i konsistensen. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.
Avkjøl syltetøyet litt før du har det på rene, varme syltetøyglass (eller syltetøyskål hvis du vil servere det med en gang).
Tips:
♥ Merk at jeg har bringebærene i kjelen litt senere enn de andre bærene. Dette fordi at bringebærene løser seg opp veldig raskt, og jeg synes det ser fint ut med noen nesten hele bringebær i syltetøyet.
♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne bær. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.
♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.
♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.
♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.
♥ Alliansesyltetøy er godt på alt fra brødskiva, boller, i kaker, på scones etc. Jeg lagde Vafler med vikingmelk etter oppskrift her på Det søte liv. Vaflene smaker kjempegodt sammen med syltetøyet!
Du kan selvsagt bruke akkurat den vaffeloppskriften du liker best!
Alliansesyltetøyet har frisk, deilig og søt smak av masse bær! Perfekt syltetøy til vafler!
NAM!
♥ Denne porsjonen syltetøy gir ca to store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
Se også oppskrift på Multi-syltetøy, som inneholder de samme bærene unntatt bringebær.
♥ 300 g jordbær
♥ 300 g rips
♥ 300 g solbær
♥ 500 g bringebær
♥ 0,5 dl vann
♥ 700 g syltesukker (se tips)
Del jordbærene opp i mindre i biter. Ha jordbærbiter, rips og solbær i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la bærene småkoke i noen minutter så de begynner å løse seg opp. Tilsett syltesukkeret og bringebærene og la syltetøyet koke opp igjen så sukkeret smelter og syltetøyet tykner litt i konsistensen. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.
Avkjøl syltetøyet litt før du har det på rene, varme syltetøyglass (eller syltetøyskål hvis du vil servere det med en gang).
♥ Merk at jeg har bringebærene i kjelen litt senere enn de andre bærene. Dette fordi at bringebærene løser seg opp veldig raskt, og jeg synes det ser fint ut med noen nesten hele bringebær i syltetøyet.
♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne bær. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.
♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.
♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.
♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.
♥ Denne porsjonen syltetøy gir ca to store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
Skriv ny kommentar