Semmelkladdkake

Sponset innlegg.

God fastelavnssøndag alle sammen!

I dag er det mange som baker boller, og det lukter også nybakt hjemme hos meg. Men hva om man ikke orker å lage boller og vil gjøre det litt mer lettvint?  Da skal du få et supert tips av meg i dag!

 

 

I Sverige heter fastelavnsbollene "Semlor" - se oppskrift HER på Det søte liv. I dag finner du også oppskriften i min faste matspalte på Godt.no og i VG søndagsavis.

Svenskene er jo også kjent for sine "Kladdkakor", som er lettvinte å røre sammen og som kjennetegnes av sin litt kompakte, bløte konsistens (se mange varianter HER på Det søte liv).

Nå får du svenskenes semlor og kladdkaka slått sammen i en supergod SemmelkladdkakaSmile  

 

 

Kaken smaker herlig av mandler og kardemomme og kan pyntes med pisket krem eller bare et enkelt melisdryss.

 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 175 g kransekakemasse (se tips)
♥ 150 g smør
♥ 3 egg

Servering:
♥ 3 dl kremfløte
♥ melisdryss
♥ mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, sukker, vaniljesukker og kardemomme i en food processor. Del opp kransekakemassen i store biter med fingrene og ha disse i food processoren. Kjør dette sammen slik at kransekakemassen smuldrer seg godt sammen med det tørre.

Ha smeltet smør og eggene i food processoren. Kjør videre til du får en glatt og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter. Kaken skal være gyllen på overflaten og gjennomstekt i kantene, men kan godt være littegrann bløt i midten.

Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst noen timer. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret på undersiden av kaken og sett kaken på et passende kakefat.

Server kaken med melisdryss og pisket krem ved siden av.

 

 

 

Alternativt kan du dekke kaken med den piskede kremen.

 

 

 

Dryss gjerne over mandelflak hvis du liker det!

 

 

 

Herlig kake til fastelavnssøndagen!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt ferdigkjøpt kransekakemassen i kakedeigen (grønn rull fra Odense).

 


Du kan alternativt bruke ekte marsipan (lilla rull fra Odense) eller svensk mandelmasse (blå rull fra Odense).
 

♥ Kladdkaker skal være litt bløte og klissete i konsistensen. Det er derfor viktig å ikke steke kaken for lenge. Kaken kan være for myk til å få ut av formen når den tas ut av ovnen, men lar deu den stå i kjøleskapet noen timer, stivner den i konsistensen og blir lett å få ut av formen.

♥ Det går veldig fint å lage kaken kvelden før og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Kaken er fin å fryse uten pisket krem på toppen. Pisket krem bør alltid være helt fersk.

 


ANNONSE:

De utrolig skjønne koppene og glassene i rosa og gull får du kjøpt i nettbutikken til drLykke.no! Se link til koppene med rosa underskåler HER og de vakre vannglassene HER.  De rosa papirsugerørene av merket Miss Etoile får du tak i HER.

Gratis frakt!  Smile
 

 

 

Elsker denne kaken her!  Yum

 

 

Fantastisk god med myk, pisket krem på toppen!

Men det er intet i veien for å servere kremen ved siden av i stedet.

 

 

Ha en fortsatt nydelig søndag!

 


  Heart   Heart   Heart  Heart

 

Semmelkladdkake
Ingredienser

♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 175 g kransekakemasse (se tips)
♥ 150 g smør
♥ 3 egg

Servering:
♥ 3 dl kremfløte
♥ melisdryss
♥ mandelflak

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker, vaniljesukker og kardemomme i en food processor. Del opp kransekakemassen i store biter med fingrene og ha disse i food processoren. Kjør dette sammen slik at kransekakemassen smuldrer seg godt sammen med det tørre.

Ha smeltet smør og eggene i food processoren. Kjør videre til du får en glatt og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter. Kaken skal være gyllen på overflaten og gjennomstekt i kantene, men kan godt være littegrann bløt i midten.

Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst noen timer. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret på undersiden av kaken og sett kaken på et passende kakefat.

Server kaken med melisdryss og pisket krem ved siden av.

Alternativt kan du dekke kaken med den piskede kremen. Dryss gjerne over mandelflak hvis du liker det!

Tips

♥ Jeg har brukt ferdigkjøpt kransekakemassen i kakedeigen (grønn rull fra Odense). Du kan alternativt bruke ekte marsipan (lilla rull fra Odense) eller svensk mandelmasse (blå rull fra Odense).

♥ Kladdkaker skal være litt bløte og klissete i konsistensen. Det er derfor viktig å ikke steke kaken for lenge. Kaken kan være for myk til å få ut av formen når den tas ut av ovnen, men lar deu den stå i kjøleskapet noen timer, stivner den i konsistensen og blir lett å få ut av formen.

♥ Det går veldig fint å lage kaken kvelden før og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Kaken er fin å fryse uten pisket krem på toppen. Pisket krem bør alltid være helt fersk.

1 kommentar

Ser ljuvligt ut!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift