Brukere online: 1101
Brukere i dag: 31270
Brukere siste 7 dager: 168202
Hei dere!
Det nærmer seg fastelavnssøndag, og hele Norge gjør seg klar til å bake boller! Du finner en egen kategori med tips til Fastelavn her på Det søte liv.
Samtidig er det jo greit å ha i bakhodet at det neste helg er både morsdag og Valentines...
Her har du et kaketips som nok både mor og kjæresten vil sette pris på: Deilige sjokoladebrownies med moreller!
Denne vidunderlig gode brownieskaken må du smake!
Mørk, mektig sjokoladebrownies er fantastisk sammen med moreller. Det går fint å bruke frosne eller hermetiske moreller, så kaken kan lages hele året. Jeg har både brukt moreller inni kaken og serverer varm morellsaus ved siden av.
Himmelsk godt!
Ingredienser:
Brownies med moreller:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 400-500 g moreller (se tips)
Morellsaus:
♥ 500 g moreller (se tips)
♥ 1-1,5 dl sukker (se tips)
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ss potetmel
♥ 1-2 ss kaldt vann
Fremgangsmåte:
Brownies med moreller:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Fordel morellene over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.
Morellsaus:
Mens kaken avkjøles, kan du lage morellsausen:
Ha morellene i en kjele sammen med sukkeret og vannet. Varm opp til blandingen når kokepunktet og la den småkoke i 5-10 minutter men du rører av og til.
Rør ut potetmelet med litt kaldt vann. Hell potetmelsblandingen i kjelen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Du vil da raskt merke at morellblandingen tykner.
Ta kjelen av platen og avkjøl morellsausen.
Servering:
Del brownieskaken opp i store firkanter og server kaken sammen med morellsausen.
Så fristende og deilig!
Tips:
♥ I denne oppskriften kan du enten bruke friske moreller, hermetiske moreller (finnes på glass eller hermetikkboks) eller frosne moreller som du tiner. Pass i alle tilfeller på at du fjerner stenene i morellene. Bruker du moreller som har vært tint, er det viktig at du lar bærene renne av seg litt før du har dem på kaken, ellers kan kaken blir for vannete på toppen.
♥ Både kaken og morellsausen egner seg godt til å lages dagen i forveien. Det går fint å varme opp morellsausen på nytt. Tilsett litt ekstra vann hvis du synes at sausen har blitt for tykk.
♥ Sukkermengden i morellsausen avhenger av hvor søte morellene er. Smak deg frem!
♥ Både kaken og morellsausen er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Brownieskaken er også fin å fryse.
Utrolig nydelig kake!
♥ ♥ ♥ ♥
Brownies med moreller:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 400-500 g moreller (se tips)
Morellsaus:
♥ 500 g moreller (se tips)
♥ 1-1,5 dl sukker (se tips)
♥ 1 ss potetmel
♥ 1-2 ss kaldt vann
Brownies med moreller:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Fordel morellene over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.
Morellsaus:
Mens kaken avkjøles, kan du lage morellsausen: Ha morellene i en kjele sammen med sukkeret og vannet. Varm opp til blandingen når kokepunktet og la den småkoke i 5-10 minutter men du rører av og til.
Rør ut potetmelet med litt kaldt vann. Hell potetmelsblandingen i kjelen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Du vil da raskt merke at morellblandingen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl morellsausen.
Servering:
Del brownieskaken opp i store firkanter og server kaken sammen med morellsausen.
♥ I denne oppskriften kan du enten bruke friske moreller, hermetiske moreller (finnes på glass eller hermetikkboks) eller frosne moreller som du tiner. Pass i alle tilfeller på at du fjerner stenene i morellene.
♥ Både kaken og morellsausen egner seg godt til å lages dagen i forveien. Det går fint å varme opp morellsausen på nytt. Tilsett litt ekstra vann hvis du synes at sausen har blitt for tykk.
♥ Sukkermengden i morellsausen avhenger av hvor søte morellene er. Smak deg frem!
♥ Både kaken og morellsausen er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Brownieskaken er også fin å fryse.
Skriv ny kommentar