Brukere online: 1478
Brukere i dag: 7463
Brukere siste 7 dager: 195491
Heisan!
Håper det står bra til!
Det er tid for nedtelling til vinterferie for mange av oss. Jeg gleder meg til å ligge rett ut i sola om en uke..
Før det har jeg tenkt å kose meg med myke, nybakte Ambrosiaboller med masse rosiner og vaniljekrem.
Oppskriften er basert på populære Ambrosiabrød.
"Ambrosia" (fra "ambrosios" som betyr udødelig) er navnet på gudenes mat i henhold til gresk mytologi. Ambrosia var søt nektar som skulle sikre gudene evig friskhet og ungdommelig skjønnhet!
Det lover godt, eller hva?
Oppskriften gir ca 30 deilige Ambrosiaboller.
Elsker disse bollene mens de fortsatt er varme og vaniljekremen litt flytende....
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.
Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg.
Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen).
La deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord.
Del deigen i like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev bollene i 20 min.
Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem.
Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Tips:
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.
♥ Bollene er kjempefine å fryse!
Hverdagskos!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk
Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.
Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 30 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 20 min.
Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem. Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.
♥ Bollene er kjempefine å fryse!
2 kommentarer
Disse bollene så veldig
Disse bollene så veldig fristende ut :)
Nammm... alt godt i en bolle,
Nammm... alt godt i en bolle, nystekte lunkne boller og iskald melk til, o store lykke.... :-D
Skriv ny kommentar