Brukere online: 75
Brukere i dag: 1377
Brukere siste 7 dager: 195580
Heisan!
Lyst på noe lettvint og godt midt i uka?
Da er det lite som slår en nystekt smuldrepai! Denne varianten lages med epler og en kjempegod smuldredeig med kanel og hasselnøtter.
Start nå - og du har en deilig, varm kake på tallerkenen om 20 minutter!
Ingredienser:
Smuldredeig:
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts kanel
♥ 100 g sukker
♥ 200 g smør
Fyll:
♥ 4-5 epler
♥ 5 ss sukker
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Ha hasselnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til de blir fint hakkede.
Tilsett mel, kanel og sukker og kjør til det tørre blander seg. Ha så i bløtt smør i klatter. Kjør videre til du får en passe bløt smuldredeig.
Skrell og rens eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene utover i en smurt ildfast form (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over eplene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.
Sikt over melis før servering.
Å, så deilig det lukter!
Tips:
♥ Smuldrepaien smaker aller best varm og nystekt. Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Vaniljesaus gjerne også!
♥ Se også oppskrift på Smulekake med müsli og eple og Smuldrepai med epler og mange andre varianter av smuldrepaier her.
NYDELIG!!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Smuldredeig:
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts kanel
♥ 100 g sukker
♥ 200 g smør
Fyll:
♥ 4-5 epler
♥ 5 ss sukker
Pynt:
♥ melisdryss
Ha hasselnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til de blir fint hakkede.
Tilsett mel, kanel og sukker og kjør til det tørre blander seg. Ha så i bløtt smør i klatter. Kjør videre til du får en passe bløt smuldredeig.
Skrell og rens eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene utover i en smurt ildfast form (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over eplene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen. Sikt over melis før servering.
♥ Smuldrepaien smaker aller best varm og nystekt. Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Vaniljesaus gjerne også!
Skriv ny kommentar