Brukere online: 1831
Brukere i dag: 38522
Brukere siste 7 dager: 196326
Hei,
I morgen er det 17. mai - og har du kontroll...?
Mye skal gjøres klart i mange hjem i kveld. Her har du noen nydelige marengs som det går fint å lage i siste liten.
Det er bare å piske marengs, sprøyte dem ut og drysse over kakestrøssel. Lett som bare det! Marengsen steker mens du ordner andre ting. Jeg liker marengsene litt bløte i midten og steker dem derfor ikke så lenge, men tørre marengs er også veldig gode.
Server dem til is og jordbær, og du har en perfekt 17. mai-dessert!
Ingredienser:
♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker
Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).
Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater.
Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.
Dryss over kakestrøssel (se tips).
Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).
Tips:
♥ Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin kritthvite farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre.
♥ Husk å drysse strøsselet over marengsen straks den er sprøytet ut og før det danner seg en tynn, tørr hinne på marengsen, ellers fester ikke strøsselet seg skikkelig på marengsen.
♥ Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.
♥ Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig.
♥ Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.
Populære og anvendelige marengs er supert å lage til 17. mai!
Nam, digg med marengs!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker
Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).
Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater.
Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.
Dryss over kakestrøssel (se tips).
Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).
♥ Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin kritthvite farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre.
♥ Husk å drysse strøsselet over marengsen straks den er sprøytet ut og før det danner seg en tynn, tørr hinne på marengsen, ellers fester ikke strøsselet seg skikkelig på marengsen.
♥ Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.
♥ Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig.
♥ Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.
1 kommentar
Hvilken tip er det som er
Hvilken tip er det som er brukt her?
Skriv ny kommentar