Brukere online: 448
Brukere i dag: 2390
Brukere siste 7 dager: 195492
En nydelig måte å bruke høstens plommer på!
Ingredienser:
♥ 10 store blå plommer
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
Smuldredeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
Pynt:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Rens og del opp plommene i store båter som du legger i en stor ildfast form.
Dryss over brunt sukker og kanel.
Ha mel og sukker i en food processor med hakkekniv sammen med smøret, som er delt opp i mindre biter. Kjør food processoren på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over plommene.
Dryss over havregryn, brunt sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 45 minutter.
Serveres helst varm og nystekt!
Kanel og havregryn er veldig godt sammen med plommer (se for eksempel oppskrift på Havremuffins med plommer.)
Tips:
♥ Dette er en nokså stor porsjon, så bruk en stor ildfast form med høye kanter.
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget. Server gjerne vaniljeis ved siden av.
Gjett om det smaker godt med varme, bakte plommer som dufter søtt av kanel, brunt sukker og havregryn!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 10 store blå plommer
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
Smuldredeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
Pynt:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
Rens og del opp plommene i store båter som du legger i en stor ildfast form.
Dryss over brunt sukker og kanel.
Ha mel og sukker i en food processor med hakkekniv sammen med smøret, som er delt opp i mindre biter. Kjør food processoren på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over plommene.
Dryss over havregryn, brunt sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 45 minutter.
Serveres helst varm og nystekt!
Skriv ny kommentar