Nektarinkake med krydder


Herlig, myk høstkake med nektariner og krydder!

 

 

Kaken ligner på en eplekake av utseende, og fremgangsmåten er også omtrent den samme, bortsett selvfølgelig fra at du bruker nektarinbåter i stedet for eplebåter.

 

 

Server kaken gjerne med pisket krem eller vaniljeis, så blir den ekstra god!

 

 

Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme

Oppå kaken:
♥ 6-8 nektariner (1 kurv)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Del opp nektarinene, fjern stenene i midten og skjær dem i båter. Stikk nektarinbåtene ned i deigen tett i tett i en pent sirkelmønster.

Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken litt i formen før den flyttes over på et fat.

 

 

Server kaken lunken, gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.

 


Tips:

♥ Denne kaken holder seg god og myk i flere dager, bare husk å pakke den godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

 

 

Tid for et deilig kakestykke!

 Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Nektarinkake med krydder
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme

Oppå kaken:
♥ 6-8 nektariner (1 kurv)
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Del opp nektarinene, fjern stenene i midten og skjær dem i båter. Stikk nektarinbåtene ned i deigen tett i tett i en pent sirkelmønster.

Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken litt i formen før den flyttes over på et fat.

Server kaken lunken, gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.

Tips

♥ Denne kaken holder seg god og myk i flere dager, bare husk å pakke den godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift