Donuts med kanelsukker (Baked Cinnamon Donuts)

Donuts (eller Doughnuts) er Amerikas svar på norske smultringer, og finnes i massevis av forskjellige varianter både når det gjelder fyll, glasurer og strøssel.

Det fine med varianten som kalles «Baked Donuts» er at kakene stekes i ovnen i stedet for i olje, hvilket gjør kakene langt sunnere og mindre fettholdige. For å lage denne typen bakte Donuts må du ha en form som heter «Donut Pan», som er beregnet på nettopp dette. Du får kjøpt en slik form i mange velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger bakeutstyr.

Bakte Donuts kan lages i alle slags smaker. Denne oppskriften er min favoritt, og gir myke Donuts med nydelig kanelsmak.

 

 

Oppskriften gir 14 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 40 g smør, smeltet

Pynt:
♥ 125 g smør, smeltet
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel

 

Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.

I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.

Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen (det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet).

Finn frem en Doughnut Pan (se tips) og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.

Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.

Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme, og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.

La donutsene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.  

 

 

Å, det lukter skikkelig godt av disse når de er nystekte! 

 

 

Tips:

♥ En Donut Pan fås kjøpt i ulike kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker. Et brett er beregnet til 12 stk.

 

 

Mmmmm, myke og gode kaker...  Yum

 

 

♥ Det er viktig at du ikke fyller formene for fulle, for da renner deigen over og hullet i midten vokser sammen. Du kan fylle formene enten ved hjelp av to skjeer, eller så kan du ha deigen i en liten pose og så klippe et stor hull i den ene enden så du kan sprøyte deigen i formene. Da har du bedre kontroll på mengden og deigen blir jevnere fordelt.

♥ Kakene smaker aller best samme dag, men kan oppbevares i et par dager godt innpakket i plast så de holder seg myke. De kan også fryses, men bør da varmes opp litt før servering så de smaker som nylagede.

 

 

Enjoy!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Donuts med kanelsukker (Baked Cinnamon Donuts)
Ingredienser

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 40 g smør, smeltet

Pynt:
♥ 125 g smør, smeltet
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.

I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.

Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen (det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet).

Finn frem en Doughnut Pan (se tips) og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.

Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.

Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme, og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.

La donutsene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.  

Tips

♥ En Donut Pan fås kjøpt i ulike kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker.

♥ Det er viktig at du ikke fyller formene for fulle, for da renner deigen over og hullet i midten vokser sammen. Du kan fylle formene enten ved hjelp av to skjeer, eller så kan du ha deigen i en liten pose og så klippe et stor hull i den ene enden så du kan sprøyte deigen i formene. Da har du bedre kontroll på mengden og deigen blir jevnere fordelt.

♥ Kakene smaker aller best samme dag, men kan oppbevares i et par dager godt innpakket i plast så de holder seg myke. De kan også fryses, men bør da varmes opp litt før servering så de smaker som nylagede.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift