Brukere online: 174
Brukere i dag: 1063
Brukere siste 7 dager: 195599
Panna cotta med sukrede jordbær er en populær sommerdessert hos både store og små!
Når jordbær blandes med sukker og får stå en stund i kjøleskapet, vil bærene etter hvert begynne å safte seg slik at du får jordbær som ligger i en nydelig jordbærsaus.
Dette smaker nydelig sammen med vaniljepuddingen.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser
Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin
Sukrede jordbær:
♥ 1 stor kurv søte, friske jordbær
♥ 1 dl sukker
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Rens og del jordbærene i biter. Lett dem i en skål og ha over sukkeret.
Bland sukkeret godt med jordbærene.
Sett skålen i kjøleskapet i et par timer slik at bærene safter seg.
Før servering: Legg jordbær på hver panna cotta og hell over jordbærsaft.
Hvem vil ha??
Tips:
Se også Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med jordbær, hvor jeg brukte kjøpt jordbærsaft sammen med jordbærene i stedet for å la jordbærene safte seg med sukker.
Panna cottaen bør dekkes med jordbær og jordbærsaft rett før servering.
Smak av sommer!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin
Sukrede jordbær:
♥ 1 stor kurv søte, friske jordbær
♥ 1 dl sukker
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Rens og del jordbærene i biter. Lett dem i en skål og ha over sukkeret. Bland sukkeret godt med jordbærene. Sett skålen i kjøleskapet i et par timer slik at bærene safter seg.
Før servering: Legg jordbær på hver panna cotta og hell over jordbærsaft.
Se også Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med jordbær, hvor jeg brukte kjøpt jordbærsaft sammen med jordbærene i stedet for å la jordbærene safte seg med sukker.
Panna cottaen bør dekkes med jordbær og jordbærsaft rett før servering.
Skriv ny kommentar