Brukere online: 112
Brukere i dag: 1557
Brukere siste 7 dager: 195576
Her skal du få et artig tips på hvordan man enkelt kan lage en Gelekake til Halloween! Dette tipset ga jeg også i min ukentlige spalte i VG søndag og på godt.no i dag.
Jeg er ikke spesielt glad i skumle Halloween-kaker, men en uskyldig gelékake med noen små krypdyr av lakris tåler til og med jeg.
Dette er også en kake som selv de minste barna synes er morsom å få servert!
Det er lett å lage en gelékake med fargerike lag! Bare husk på at du må bruke en helt tett form, og ikke en springform, slik at den flytende geléen ikke renner ut av formen. Det er også veldig viktig at hvert gelélag må stivne før du heller over et nytt lag.
Til Halloween har jeg brukt geléfargene oransje, grønn, gul og brun, men en gelékake kan også lages i andre farger.
Server geléen med vaniljesaus ved siden av, så blir gelékaken ikke bare stilig, men også skremmende god!
Ingredienser:
♥ 2 pk oransje appelsingelé
♥ 2 pk grønn kiwigelé
♥ 2 pk gul sitrongelé
♥ 2 pk brun colagelé
♥ 16 dl kokende vann
Pynt:
♥ lakris (etter ønske)
Servering:
♥ 5 dl vaniljesaus
Fremgangsmåte:
Finn frem en helt tett form som rommer 1,8 - 2 liter. Spray formen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelékaken løsner lettere fra formen når den er ferdig.
Rydd klart en plass i fryseren slik at du enkelt kan ta formen inn og ut av fryseren. Sørg for et stabilt underlag, slik at formen står støtt inni fryseren.
Finn frem en bolle og en visp. Ha 2 pk oransje gelépulver i bollen og tilsett 4 dl kokende vann. Rør rundt med vispen til gelépulveret har løst seg opp. Hell den flytende, oransje geléen i formen og sett formen i fryseren i 45-60 minutter. Geléen vil da ha stivnet.
Løs opp 2 pk grønn gelépulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur i ca 10 minutter. Hell så den flytende, grønne geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs opp 2 pk gul gelépulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur i ca 10 minutter. Hell så den flytende, gule geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs til slutt opp 2 pk brun gelépulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur i ca 10 minutter. Hell så den flytende, brune geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter eller i kjøleskapet over natten.
Finn frem et egnet kakefat. Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen. Sett formen i det varme vannet i noen sekunder. Mens formen står i det varme vannet, kan du løsne geléen fra kanten av formen med en skarp kniv. Vær rask – for her er det viktig å følge med! Lar du formen stå for lenge i det varme vannet, smelter geléen for mye og du ødelegger kaken. Når du merker at geléen begynner å løsne fra kanten, løfter du formen ut av vannet. Legg kakefatet over formen og hvelv gelékaken over på kakefatet. Løft forsiktig formen vekk fra geléen.
Pynt kaken med lakris etter ønske.
Utrolig stilig å skjære opp denne "kaken"!
Server med vaniljesaus.
Tips:
♥ Denne gelékaken ser kanskje litt vrien ut, men den er faktisk veldig lett å få til. Det er imidlertid avgjørende at du husker på følgende:
- Helt tett form!
- Hvert gelélag må stivne før du har på nytt!
- La gelékaken stå i kjøleskapet over natten!
- Ikke hold formen for lenge i varmt vann!
- Legg kakefatet over formen når du skal hvelve ut geléen!
♥ Hvis du vil være helt sikker på at du får gelékaken ut av formen, kan du kle formen med plastfolie før du heller i geléen. Merk imidlertid da at geléen må være helt avkjølt (men fortsatt flytende) før du heller den i formen, ellers vil plasten kunne smelte.
♥ Jeg brukte som sagt gelépakker i Halloween-farger. Disse pakkene finnes i de fleste matbutikkene.
Får du ikke tak i brunt gelépulver, kan du også bruke mørkeblå blåbærgelépulver.
♥ Jeg brukte lakrispletter med mønster og klippet opp lakrislisser for å lage små krypdyr oppå gelékaken.
Annen lakrispynt kan selvsagt også brukes. Bruk fantasien!
Stilig, ikke sant..?
Lag en spennende gelekake til Halloween du også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 pk oransje appelsingelé
♥ 2 pk grønn kiwigelé
♥ 2 pk gul sitrongelé
♥ 2 pk brun colagelé
♥ 16 dl kokende vann
Pynt:
♥ lakris (etter ønske)
Servering:
♥ 5 dl vaniljesaus
Finn frem en helt tett form som rommer 1,8 - 2 liter. Spray formen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelékaken løsner lettere fra formen når den er ferdig.
Rydd klart en plass i fryseren slik at du enkelt kan ta formen inn og ut av fryseren. Sørg for et stabilt underlag, slik at formen står støtt inni fryseren.
Finn frem en bolle og en visp. Ha 2 pk oransje gelépulver i bollen og tilsett 4 dl kokende vann. Rør rundt med vispen til gelépulveret har løst seg opp. Hell den flytende, oransje geléen i formen og sett formen i fryseren i 45-60 minutter. Geléen vil da ha stivnet.
Løs opp 2 pk grønn gelépulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur i ca 10 minutter. Hell så den flytende, grønne geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs opp 2 pk gul gelépulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur i ca 10 minutter. Hell så den flytende, gule geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs til slutt opp 2 pk brun gelépulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur i ca 10 minutter. Hell så den flytende, brune geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter eller i kjøleskapet over natten.
Finn frem et egnet kakefat. Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen. Sett formen i det varme vannet i noen sekunder. Mens formen står i det varme vannet, kan du løsne geléen fra kanten av formen med en skarp kniv. Vær rask – for her er det viktig å følge med! Lar du formen stå for lenge i det varme vannet, smelter geléen for mye og du ødelegger kaken. Når du merker at geléen begynner å løsne fra kanten, løfter du formen ut av vannet. Legg kakefatet over formen og hvelv gelékaken over på kakefatet. Løft forsiktig formen vekk fra geléen.
Pynt kaken med lakris etter ønske og server med vaniljesaus.
♥ Denne gelékaken ser kanskje litt vrien ut, men den er faktisk veldig lett å få til. Det er imidlertid avgjørende at du husker på følgende:
- Helt tett form!
- Hvert gelélag må stivne før du har på nytt!
- La gelékaken stå i kjøleskapet over natten!
- Ikke hold formen for lenge i varmt vann!
- Legg kakefatet over formen når du skal hvelve ut geléen!
♥ Hvis du vil være helt sikker på at du får gelékaken ut av formen, kan du kle formen med plastfolie før du heller i geléen. Merk imidlertid da at geléen må være helt avkjølt (men fortsatt flytende) før du heller den i formen, ellers vil plasten kunne smelte.
♥ Jeg brukte som sagt gelépakker i Halloween-farger. Disse pakkene finnes i de fleste matbutikkene. Får du ikke tak i brunt gelépulver, kan du også bruke mørkeblå blåbærgelépulver.
♥ Jeg brukte lakrispletter med mønster og klippet opp lakrislisser for å lage små krypdyr oppå gelékaken. Annen lakrispynt kan selvsagt også brukes. Bruk fantasien!
Skriv ny kommentar