Brukere online: 1187
Brukere i dag: 41205
Brukere siste 7 dager: 197069
Annonse: Västerbottensost
Hei dere!
En ny uke står for tur og her skal dere få oppskriften på noen sunne og supergode frøknekkebrød!
I tillegg til masse næringsrike frø, inneholder disse frøknekkebrødene god olje og maismel (polenta). Polentamelet gjør at knekkebrødene blir temmelig porøse, men fantastisk gode!
Oppskriften er spennende og spesiell, og er hentet fra nettsiden vasterbottensost.com. Frøknekkebrødene drysses nemlig med revet Västerbottensost på slutten av steketiden. Med en så god og smakfull ost som Västerbottensost, gir dette virkelig knekkebrødene et stort løft!
Her hjemme har vi fått dilla på disse frøknekkebrødene, og det står nå en stor boks på kjøkkenbenken som stadig åpnes.
Frøknekkebrødene er veldig gode med ost på.
Min favoritt er å dekke frøknekkebrødene med noen skiver ekstra Västerbottensost.
Jeg fikk 3 plater herlige knekkebrød av denne oppskriften.
Ingredienser:
♥ 4 dl sesamfrø
♥ 4 dl solsikkefrø
♥ 4 dl gresskarkjerner
♥ 2 dl linfrø
♥ 4 dl maismel (polenta)
♥ 2 ts salt
♥ 8 dl kokende vann
♥ 2 dl solsikke- eller rapsolje
Dryss:
♥ 125 g Västerbottensost
♥ litt maldonsalt
Fremgangsmåte:
Bland alle typer frø i en bolle. Tilsett polentamel og salt og rør godt om.
Bland kokende vann med oljen og helle dette over i bollen med det tørre. Bland alt jevnt sammen.
Sett bollen i kjøleskapet og la frøblandingen stå og svelle i ca 15 minutter.
Finn frem 3 stekeplater (se tips) og dekk dem med bakepapir.
Ta bollen ut av kjøleskapet og fordel frøblandingen på de 3 stekeplatene med lik del på hver. Press så frøblandingen jevnt utover platene (se tips).
Sett alle platene inn i ovnen samtidig og stek dem på varmluft ved 150°C i 1 time. Varmluftsfunksjonen på ovnen gjør at knekkebrødene blir jevnt stekt selv om du ikke bytter om plasseringen på platene underveis i steketiden.
Riv Västerbottensosten.
Etter 1 time tas brettene ut av ovnen. Dryss revet ost og litt maldonsalt over knekkebrødene.
Sett platene tilbake i ovnen og stek dem videre på varmluft 150°C i ca. 15 minutter til.
Ta stekeplatene ut av ovnen og la knekkebrødene avkjøles på platen til de er helt kalde.
Brekk de kalde knekkebrødene forsiktig fra hverandre og legg bitene i en tett boks.
Serveres med ost!
Nydelige knekkebrød, som jeg her serverte med Västerbottensost og løkmarmelade...
Tips:
♥ I originaloppskriften står det at frøblandingen skal presses utover 4 brett. For meg ble det umulig, så jeg brukte 3 brett og jeg synes absolutt knekkebrødene ble tynne nok for det.
♥ For å presse frøblandingen utover stekeplatene synes jeg det er lettest å bruke fingrene. Skyll hendene ofte i kaldt vann og press blandingen jevnt utover.
♥ Det er viktig at du bruker varmluft hvis du vil steke alle 3 platene samtidig. Hvis du ikke har varmluftsfunksjon på ovnen din, bør du enten steke en plate om gangen eller så må du bytte hyppig om på plasseringen i ovnen på platene slik at de blir jevnt stekt.
♥ Merk at dette er meget porøse frøknekkebrød som lett går i stykker, og dessuten smuler en del når de brekkes fra hverandre. Jeg samlet sammen smulene og brukte dette som dryss oppå gresk yoghurt. Det smakte også helt fantastisk!
♥ Server knekkebrødene gjerne med ost. Västerbottensost er en berømt, svensk ost som er kjent for sin kraftige og karakteristiske smak. I Norge fås osten blant annet kjøpt i butikkene til Meny.
Spennende med frøknekkebrød med smeltet Västerbottensost!
Anbefales!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er importør av Västerbottensost i Norge.
♥ 4 dl sesamfrø
♥ 4 dl solsikkefrø
♥ 4 dl gresskarkjerner
♥ 2 dl linfrø
♥ 4 dl maismel (polenta)
♥ 2 ts salt
♥ 8 dl kokende vann
♥ 2 dl solsikke- eller rapsolje
Dryss:
♥ 125 g Västerbottensost
♥ litt maldonsalt
Bland alle typer frø i en bolle. Tilsett polentamel og salt og rør godt om.
Bland kokende vann med oljen og helle dette over i bollen med det tørre. Bland alt jevnt sammen.
Sett bollen i kjøleskapet og la frøblandingen stå og svelle i ca 15 minutter.
Finn frem 3 stekeplater (se tips) og dekk dem med bakepapir.
Ta bollen ut av kjøleskapet og fordel frøblandingen på de 3 stekeplatene med lik del på hver. Press så frøblandingen jevnt utover platene (se tips).
Sett alle platene inn i ovnen samtidig og stek dem på varmluft ved 150°C i 1 time. Varmluftsfunksjonen på ovnen gjør at knekkebrødene blir jevnt stekt selv om du ikke bytter om plasseringen på platene underveis i steketiden.
Etter 1 time tas brettene ut av ovnen. Dryss revet ost og litt maldonsalt over knekkebrødene. Sett platene tilbake i ovnen og stek dem videre på varmluft 150°C i ca. 15 minutter til.
Ta stekeplatene ut av ovnen og la knekkebrødene avkjøles på platen til de er helt kalde.
Brekk de kalde knekkebrødene forsiktig fra hverandre og legg bitene i en tett boks.
♥ I originaloppskriften står det at frøblandingen skal presses utover 4 brett. For meg ble det umulig, så jeg brukte 3 brett og jeg synes absolutt knekkebrødene ble tynne nok for det.
♥ For å presse frøblandingen utover stekeplatene synes jeg det er lettest å bruke fingrene. Skyll hendene ofte i kaldt vann og press blandingen jevnt utover.
♥ Det er viktig at du bruker varmluft hvis du vil steke alle 3 platene samtidig. Hvis du ikke har varmluftsfunksjon på ovnen din, bør du enten steke en plate om gangen eller så må du bytte hyppig om på plasseringen i ovnen på platene slik at de blir jevnt stekt.
♥ Merk at dette er meget porøse frøknekkebrød som lett går i stykker, og dessuten smuler en del når de brekkes fra hverandre. Jeg samlet sammen smulene og brukte dette som dryss oppå gresk yoghurt. Det smakte også helt fantastisk!
♥ Server knekkebrødene gjerne med ost. Västerbottensost er en berømt, svensk ost som er kjent for sin kraftige og karakteristiske smak. I Norge fås osten blant annet kjøpt i butikkene til Meny.
1 kommentar
Hei. Jeg bruker å steke slike
Hei. Jeg bruker å steke slike knekkebrød, og når de er smurt utover stekebrettet (til det bruker jeg en slikkepott) tar jeg et pizzahjul og skjærer opp knekkebrødene i ruter. Da går det helt fint å dele de etter steking.
Skriv ny kommentar