Brukere online: 223
Brukere i dag: 957
Brukere siste 7 dager: 195616
Hei dere!
Mandag igjen, og det blir en ny sunn oppskrift her på Det søte liv!
Som jeg annonserte før jul, kommer jeg til å starte opp en ny kategori her på bloggen for "Sunne oppskrifter". Hovedinnholdet her på Det søte liv skal fortsette å være vanlige kaker og desserter, men det er likevel noen oppskrifter her på Det søte liv som er av det sunnere slaget, og ved å samle dem under fanen Sunne oppskrifter, håper jeg det blir lettere å finne frem til dem. Etter planen er kategorien "Sunne oppskrifter" med diverse underkategorier på plass på onsdag!
Disse Müslibarene inneholder havregryn, dadler, chiafrø og er både sunne og veldig gode. Barene inneholder ikke noe nøtter, men solsikkekjerner, gresskarkjerner og tørkede tranebær bidrar til den gode smaken. Det er ikke søtning i disse barene utover dadler og litt vanilje, og de blir ikke så søte. Men av og til kan nettopp det være greit, og som sagt blir smaken veldig god likevel.
Prøv dem du også!
Ingredienser:
♥ 2 dl havregryn
♥ 8 store, myke dadler (Medjool)
♥ 2 dl kokende vann
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl chiafrø
♥ 0,5 dl solsikkerkjerner
♥ 0,5 dl gresskarkjerner
♥ 0,5 dl tørkede tranebær
♥ 1 ts kanel
♥ en liten klype salt
Fremgangsmåte:
Start med å ha havregryn i en food processor og kjør dem en stund slik at du får et finkornet havremel.
Ta stenene ut av dadlene og legg dem i en skål. Hell over kokende vann og la dadlene ligge og bløtlegge seg i 10 minutter. Ha de bløte dadlene og vannet i food processoren. Tilsett også vaniljeekstrakt. Kjør blandingen sammen til du får en bløt mos.
Ha mosen over i en rørebolle. Tilsett chiafrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner. Klipp tranebærene i litt mindre biter og tilsett det også sammen med kanel og en liten klype salt. Rør det hele godt sammen for hånd.
Ha bakepapir i en kvadratisk form som er ca. 20 x 20 cm og hell i blandingen. Press blandingen godt utover i formen og glatt til overflaten.
Stekes midt i ovnen ved 160°C i 20-25 minutter. Avkjøl i formen.
Løft müslibarene ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Bruk en stor kniv og del opp i firkanter i ønsket størrelse.
Sunne energibarer, som gjør godt for kropp og sjel! ♥
Ta en slik müslibar til frokost, som mellommåltid eller når du er ute på tur, så får du raskt påfyll av krefter!
Tips:
♥ Som nevnt er ikke disse müslibarene så veldig søte. Jeg synes de ble veldig gode likevel. Du kan selvsagt tilsette litt honning eller flere dadler hvis du vil ha dem søtere.
♥ Müslibarene holder seg gode i flere dager. Oppbevar dem i en tett boks og helst i kjøleskapet. Kan også fryses.
Super oppskrift på myke, gode Müslibarer med chiafrø - og mye annet som er sunt og godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl havregryn
♥ 8 store, myke dadler (Medjool)
♥ 2 dl kokende vann
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl chiafrø
♥ 0,5 dl solsikkerkjerner
♥ 0,5 dl gresskarkjerner
♥ 0,5 dl tørkede tranebær
♥ 1 ts kanel
♥ en liten klype salt
Start med å ha havregryn i en food processor og kjør dem en stund slik at du får et finkornet havremel.
Ta stenene ut av dadlene og legg dem i en skål. Hell over kokende vann og la dadlene ligge og bløtlegge seg i 10 minutter. Ha de bløte dadlene og vannet i food processoren. Tilsett også vaniljeekstrakt. Kjør blandingen sammen til du får en bløt mos.
Ha mosen over i en rørebolle. Tilsett chiafrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner. Klipp tranebærene i litt mindre biter og tilsett det også sammen med kanel og en liten klype salt. Rør det hele godt sammen for hånd.
Ha bakepapir i en kvadratisk form som er ca. 20 x 20 cm og hell i blandingen. Press blandingen godt utover i formen og glatt til overflaten.
Stekes midt i ovnen ved 160°C i 20-25 minutter. Avkjøl i formen.
Løft müslibarene ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Bruk en stor kniv og del opp i firkanter i ønsket størrelse.
♥ Som nevnt er ikke disse müslibarene så veldig søte. Jeg synes de ble veldig gode likevel. Du kan selvsagt tilsette litt honning eller flere dadler hvis du vil ha dem søtere.
♥ Müslibarene holder seg gode i flere dager. Oppbevar dem i en tett boks og helst i kjøleskapet. Kan også fryses.
Skriv ny kommentar