Brukere online: 884
Brukere i dag: 4118
Brukere siste 7 dager: 195449
Her har du en herlig iskake, som du lett kan lage, selv om du har det travelt.
Og selv om den er enkel, ser den kjempestilig ut og smaker skikkelig DIGG!
Denne iskaken består kun av sandwich-is, karamellsaus, sjokoladesaus og pisket krem. Å sette sammen dette til en iskake, tar bare noen få minutter. Deretter står iskaken i fryseren mens du kan ordne andre ting.
Resultatet blir en flott og lekker iskake, som garantert blir populær!
Ingredienser:
♥ 15 sandwich-is (se tips)
♥ 1 dl karamellsaus (se tips)
♥ 1 dl sjokoladesaus (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 0,5 dl karamellsaus (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Start med å rydde en hylle i fryseren slik at du lett kan sette fatet med iskaken rett inn i fryseren.
Legg 5 stykk sandwich-is etter hverandre på et avlangt kakefat.
Ha over ca. en halv desiliter karamellsaus og samme mengde sjokoladesaus.
(Kanskje det ble litt mer enn en halv desiliter.... )
Legg på 5 stykk sandwich-is til.
Ha over ca. en halv desiliter karamellsaus til og deretter sjokoladesaus.
(ja da, jeg tok litt ekstra med saus her også... )
Legg på 5 stykk sandwich-is til, slik at det nå er tre lag sandwich-is i høyden. Sett fatet i fryseren i en halvtime.
Pisk kremfløten til krem. Ta iskaken ut av fryseren og dekk hele med pisket krem.
Sett iskaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 4 timer.
Ta iskaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering.
Hell over karamellsaus og pynt med grovt hakket sjokolade.
Skjær iskaken i skiver.
Jeg synes denne iskaken blir utrolig stilig å se på inni...
Hva sier du - er ikke denne iskaken kul, eller?
♥
Tips:
♥ Sandwich-is får du kjøpt i de fleste matbutikker og består av iskrem mellom to myke kjeks.
Jeg kjøpte her en stor pakke med Sandwich-is som var fylt med iskrem med toffeesmak og som passet perfekt smaksmessig til karamellsausen, men den vanlige sandwich-isen med vaniljeis er også super å bruke.
♥ Videre brukte jeg denne type amerikansk karamellsaus og sjokoladesaus på flaske fra Hershey's. Fås blant annet kjøpt hos Meny.
Disse har noe tykkere konsistens enn norske varianter, derfor egner de seg bedre til bruk i denne kaken. Bruke du norske, tyntflytende karamell- og sjokoladesauser, må du bruke mye mindre mengder, ellers renner sausen bare ut på fatet. Det går alternativt også veldig fint å bruke hjemmelaget karamellsaus og sjokoladesaus, som får tykk konsistens.
♥ Denne iskaken kan fryses på nytt hvis den ikke blir spist opp, men på grunn av den piskede kremen rundt kaken, synes jeg den er best om den ikke står altfor mange ukene i fryseren.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 15 sandwich-is (se tips)
♥ 1 dl karamellsaus (se tips)
♥ 1 dl sjokoladesaus (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 0,5 dl karamellsaus (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade
Start med å rydde en hylle i fryseren slik at du lett kan sette fatet med iskaken rett inn i fryseren.
Legg 5 stykk sandwich-is etter hverandre på et avlangt kakefat. Ha over ca. en halv desiliter karamellsaus og samme mengde sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til og ha over ca. en halv desiliter karamellsaus til og deretter sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til, slik at det nå er tre lag sandwich-is i høyden. Sett fatet i fryseren i en halvtime.
Pisk kremfløten til krem. Ta iskaken ut av fryseren og dekk hele med pisket krem. Sett iskaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 4 timer.
Ta iskaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell over karamellsaus og pynt med grovt hakket sjokolade. Skjær iskaken i skiver og server den gjerne med en kopp kaffe til.
♥ Iskaken kan så klart lages mindre, for eksempel ved å bruke bare 9 Sandwich-is, som du legger sammen tre og tre slik at de blir tre i høyden. Iskaken blir da mer firkantet i stedet for avlang som her.
♥ Sandwich-is får du kjøpt i de fleste matbutikker og består av iskrem mellom to myke kjeks. Jeg kjøpte her en stor pakke med Sandwich-is som var fylt med iskrem med toffeesmak og som passet perfekt smaksmessig til karamellsausen, men den vanlige sandwich-isen med vaniljeis er også super å bruke.
♥ Videre brukte jeg amerikansk karamellsaus og sjokoladesaus på flaske fra Hershey's. Fås blant annet kjøpt hos Meny. Disse har noe tykkere konsistens enn norske varianter, derfor egner de seg bedre til bruk i denne kaken. Bruke du norske, tyntflytende karamell- og sjokoladesauser, må du bruke mye mindre mengder, ellers renner sausen bare ut på fatet. Det går alternativt også veldig fint å bruke hjemmelaget karamellsaus og sjokoladesaus, som får tykk konsistens.
♥ Denne iskaken kan fryses på nytt hvis den ikke blir spist opp, men på grunn av den piskede kremen rundt kaken, synes jeg den er best om den ikke står altfor mange ukene i fryseren.
1 kommentar
kan jo bli sulten av mindre..
kan jo bli sulten av mindre.. :-) ser supergodt ut.... jaja, der røyk dietten idag også..
mvh
Ronny
www.LEDonline.no
Skriv ny kommentar