Brukere online: 1380
Brukere i dag: 7436
Brukere siste 7 dager: 200887
Før årets fastelavnsfeiring, lagde jeg flere varianter av kremfylte Kanelboller.
Her har du de jeg fylte med vaniljekrem og pisket fløtekrem. Mmmmm.... så gode de ble!
Skikkelige luksuskremkanelboller!
Oppskriften gir 12-15 stk.
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Kanelfyll:
♥ 75 g mykt smør
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 1 ss perlesukker (se tips)
Vaniljekrem- og fløtekremfyll:
♥ 8 dl vaniljekrem
♥ 6 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv. Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel. Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min. La kanelbollene avkjøles til de er helt kalde.
Kanelbollene er såklart nydelige som de er - helt uten fyll også!
Jeg har brukt min oppskrift på Verdens beste kanelboller (halv porsjon), men kanelboller basert på hvilken som helst gjærdeigoppskrift kan såklart fylles på samme måte.
Del kanelbollene deretter på midten og dekk bunnen med vaniljekrem (se bollene foran på bildet - de andre bak er Kanelboller med jordbær og krem).
Pisk kremfløten til fast og luftig krem og sprøyt kremen i rikelige mengder på bollene.
Legg på den øverste delen av kanelbollene og server!
Nyt en superdeilig krembolle!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
♥ Bruk ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem (hjemmelaget smaker så klart best, men ferdigkjøpt duger det også... )
♥ Grovkornet, hvitt perlesukker som holder på hvitfargen under stekingen fås kjøpt i matbutikker i Sverige. Jeg har foreløpig ikke sett denne typen perlesukker i norske butikker.
♥ Det er viktig at bollene er helt kalde før du fyller dem, ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kremfylte kanelboller smaker best samme dag de er fylt. Med kremfyll egner de seg ikke noe særlig for frysing. Det er såklart ikke noe i veien for å fylle bare noen få kanelboller med krem og så fryse resten av kanelbollene uten fyll.
♥ Se også Kanelboller med marsipan og krem.
KOS DEG!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Kanelfyll:
♥ 75 g mykt smør
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 1 ss perlesukker (se tips)
Vaniljekrem- og fløtekremfyll:
♥ 8 dl vaniljekrem
♥ 6 dl kremfløte
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv. Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel. Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min. La kanelbollene avkjøles til de er helt kalde.
Del dem deretter på midten og dekk bunnen med vaniljekrem (se bollene foran på bildet - de andre bak er Kanelboller med jordbær og krem).
Pisk kremfløten til fast og luftig krem og sprøyt kremen i rikelige mengder på bollene.
Legg på den øverste delen av kanelbollene og server!
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
♥ Bruk ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem (hjemmelaget smaker så klart best, men ferdigkjøpt duger det også... )
♥ Grovkornet, hvitt perlesukker som holder på hvitfargen under stekingen fås kjøpt i matbutikker i Sverige. Jeg har foreløpig ikke sett denne typen perlesukker i norske butikker.
♥ Det er viktig at bollene er helt kalde før du fyller dem, ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kremfylte kanelboller smaker best samme dag de er fylt. Med kremfyll egner de seg ikke noe særlig for frysing. Det er såklart ikke noe i veien for å fylle bare noen få kanelboller med krem og så fryse resten av kanelbollene uten fyll.
Skriv ny kommentar