Brukere online: 75
Brukere i dag: 1377
Brukere siste 7 dager: 195580
Hei,
I dag har vaffeljernet gått varmt i mange hjem, som markering av ♥ vaffeldagen ♥ . Vafler er verdt litt heder og ære, for hvem er vel ikke glad i vafler! Så lette å lage er de også, og like populære enten det er hverdag eller fest.
Vafler kan lages i mange slags varianter, og her kommer en skikkelig luksus festversjon! Vaffelrøren inneholder både rømme, smør og helmelk, og smaksettes med vanilje – og i tillegg har jeg tilsatt sjokolade- og marsipanbiter. Dette gjør at vaflene blir noen skikkelig deilige dessertvafler. Legg dem i en stor stabel med vaniljeis på toppen, så blir de enda bedre og flottere!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl rømme
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 6 dl helmelk
♥ 9 dl hvetemel
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g marsipan
Til steking:
♥ 50 g smør
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 2 ss sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukker og rømme. Tilsett smeltet smør, vaniljesukker og bakepulver. Rør så inn melk og hvetemel vekselsvis til du får en jevn og klumpfri røre (se tips).
Hakk sjokoladen og marsipanen i små biter.
Vend dette inn i vaffelrøren så bitene fordeler seg jevnt.
Stek gylne, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Pensle jernet med smør mellom hver plate så de ikke setter seg fast i jernet.
Ved servering, kan vaffelplatene gjerne stables oppå hverandre.
Et melisdryss gjør seg definitivt!
Vil du lage virkelige festvafler, så server dem med vaniljeis, melisdryss og sjokoladestrøssel!
Himmelsk gode vafler!
Tips:
♥ For å få klumpfri vaffelrøre, kan det være lurt å ikke tilsette all melk og mel på en gang, men ta det vekselsvis litt og litt. Bruk gjerne en ballongvisp til å røre med, det er effektivt for å fjerne melklumper.
♥ Vaflene smaker aller best samme dag de er laget. Iskremen bør ikke has på vaflene før rett før servering, for iskremen vil jo smelte nokså raskt. For bildets skyld har jeg stablet vaflene oppå hverandre og så dekket med vaniljeis, men det mest praktiske er jo å dekke én og én vaffelplate med iskrem rett før servering.
Og bare så det er sagt: Du trenger ikke å vente til vaffeldagen neste år for å lage disse festvaflene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl rømme
♥ 100 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 6 dl helmelk
♥ 9 dl hvetemel
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g marsipan
Til steking:
♥ 50 g smør
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 2 ss sjokoladestrøssel
Visp sammen egg, sukker og rømme. Tilsett smeltet smør, vaniljesukker og bakepulver. Rør så inn melk og hvetemel vekselsvis til du får en jevn og klumpfri røre (se tips).
Hakk sjokoladen og marsipanen i små biter. Vend dette inn i vaffelrøren så bitene fordeler seg jevnt.
Stek gylne, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Pensle jernet med smør mellom hver plate så de ikke setter seg fast i jernet.
Ved servering, kan vaffelplatene gjerne stables oppå hverandre og serveres med vaniljeis, melisdryss og sjokoladestrøssel.
♥ For å få klumpfri vaffelrøre, kan det være lurt å ikke tilsette all melk og mel på en gang, men ta det vekselsvis litt og litt. Bruk gjerne en ballongvisp til å røre med, det er effektivt for å fjerne melklumper.
♥ Vaflene smaker aller best samme dag de er laget. Iskremen bør ikke has på vaflene før rett før servering, for iskremen vil jo smelte nokså raskt. For bildets skyld har jeg stablet vaflene oppå hverandre og så dekket med vaniljeis, men det mest praktiske er jo å dekke én og én vaffelplate med iskrem rett før servering.
Skriv ny kommentar