Brukere online: 2519
Brukere i dag: 11006
Brukere siste 7 dager: 198324
Hei,
Ja så er ny uke godt i gang, og jeg tenkte i dag å vise dere en ny frokostfavoritt!
Dette er en kjøleskapsgrøt laget av havregryn som bløtlegges med grovt hakkede mandler og solsikkefrø. Rosiner og lønnesirup gir deilig, sunn søtning. Dagen etter serverer jeg dette med mandelmelk (nam!) og hjemmelaget blåbærsyltetøy med chiafrø.
Topper du i tillegg med bjørnebær, granateple og pasjonsfrukt får du både ekstra vitaminer, antioksidanter og en knallgod lux-versjon av en kjøleskapsgrøt!
Dette holder til en deilig frokostporsjon:
Ingredienser:
♥ 1 dl store havregryn
♥ 30 g mandler
♥ 2 ss solsikkekjerner
♥ 2 ss rosiner
♥ 2 ss lønnesirup
♥ 0,5 dl kokende vann
Ved servering:
♥ 1 dl mandelmelk
♥ 2 ss blåbærsyltetøy
Toppingforslag:
♥ 3-4 bjørnebær
♥ 2 ss granateplekjerner
♥ 1 pasjonsfrukt
Fremgangsmåte:
Ha havregryn i en skål (ikke for liten, for husk at du skal ha plass til topping.. ).
Hakk mandlene grovt og ha dem i skålen sammen med solsikkekjerner og rosiner. Bland lønnesirup med kokende vann og hell dette i skålen. Bland alt godt sammen.
Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter (minst 8 timer).
Etter 8 timer er alt vannet absorbert og etterlater bløte havregryn, mandler og rosiner, men ikke bløtere enn at de fortsatt gir noe å tygge på
Dette er altså ikke "grøt" i klassisk forstand, men heller bløtlagte gryn og nøtter.
Digg uansett!
Dagen etter serveres kjøleskapsgrøten med mandelmelk og ønsket topping.
Jeg synes mandelmelk gir utrolig nydelig smak.
Jeg digger dessuten toppingkombinasjonen blåbærsyltetøy, bjørnebær, granateplekjerner og pasjonsfrukt!
Tips:
♥ Du finner oppskrift på Hjemmelaget blåbærsyltetøy med chiafrø her på Det søte liv (søtet med agavesirup, så syltetøyet er sukkerfritt).
♥ Du får en nokså søt porsjon med 2 ss lønnesirup, som kommer i tillegg til rosinene og syltetøyet på toppen. Jeg synes dette er deilig, men det er jo bare å redusere til 1 ss hvis du vil ha det mindre søtt, eller droppe lønnesirupen helt hvis du vil.
♥ Du kan så klart variere denne oppskriften med det du liker best av nøtter, frø, tørket frukt og topping. Mandelmelk kan byttes med havremelk eller vanlig melk eller sjokolademelk.
Gi deg selv en fantastisk god start på dagen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl store havregryn
♥ 30 g mandler
♥ 2 ss solsikkekjerner
♥ 2 ss rosiner
♥ 2 ss lønnesirup
♥ 0,5 dl kokende vann
Ved servering:
♥ 1 dl mandelmelk
♥ 2 ss blåbærsyltetøy
Toppingforslag:
♥ 3-4 bjørnebær
♥ 2 ss granateplekjerner
♥ 1 pasjonsfrukt
Ha havregryn i en skål. Hakk mandlene grovt og ha dem i skålen sammen med solsikkekjerner og rosiner. Bland lønnesirup med kokende vann og hell dette i skålen. Bland alt godt sammen.
Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet til dagen etter (minst 8 timer).
Dagen etter serveres kjøleskapsgrøten med mandelmelk og ønsket topping.
Jeg digger kombinasjonen blåbærsyltetøy, bjørnebær, granateplekjerner og pasjonsfrukt.
♥ Du får en nokså søt porsjon med 2 ss lønnesirup, som kommer i tillegg til rosinene og syltetøyet på toppen. Jeg synes dette er deilig, men det er jo bare å redusere til 1 ss hvis du vil ha det mindre søtt, eller droppe lønnesirupen helt hvis du vil.
♥ Du kan så klart variere denne oppskriften med det du liker best av nøtter, frø, tørket frukt og topping.
Skriv ny kommentar