Brukere online: 100
Brukere i dag: 1223
Brukere siste 7 dager: 195589
Hei!
Det er rabarbrasesong, og jeg får for tiden mange henvendelser fra dere som etterlyser oppskrifter med rabarbra. Du finner alle mine oppskrifter med rabarbra samlet HER.
Her kommer en ny kake med rabarbra: En lekker mørdeigsterte som fylles med et smakfullt mandelfyll i tillegg til rabarbrafyllet.
Server kaken gjerne med melisdryss og en kule iskrem!
PS: Denne oppskriften passer til terteform som er 26 cm i diameter. Jeg brukte her en avlang form som er litt mindre, så jeg reduserte oppskriften noe da jeg lagde kaken på bildet. Anbefaler deg å følge oppskriften, og skulle du få deig og fyll til overs, kan du lage et par miniterter ekstra ved siden av ved å fylle muffinsformer.
Ingredienser:
Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 90 g melis
♥ 120 g smør
♥ 1 egg
Mandelfyll:
♥ 100 g mandler
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 2 egg
Rabarbrafyll:
♥ 250 g rabarbra
♥ 0,5 dl sukker
♥ 2 ss vann
Pynt:
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ss mandelflak
- -
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Tertebunn:
Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør blandingen sammen slik at smøret fordeler seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til du ser at deigen begynner å samle seg.
Trykk deigen utover i en smurt terteform (26 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel.
Dekk formen med bakepapir og legg i keramiske bakekuler (tørkede erter eller bønner kan også fint brukes, se tips).
Forstek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter. Ta kaken ut av ovnen og senk temperaturen på ovnen til 180°C.
Fjern forsiktig bakepapiret og kulene. Avkjøl.
Mandelfyll:
Mal mandlene fint. Pisk mykt smør sammen med sukkeret. Tilsett eggene og pisk videre til en bløt og luftig krem. Vend inn de finmalte mandlene.
Rabarbrafyll:
Rens rabarbra og del i biter. Legg dem i en ildfast form og dryss over sukkeret. Ha litt vann i formen og la rabarbraen varmes i ovnen ved 180°C i 10 minutter slik at de blir møre og lett karamelliserte.
Montering og steking:
Smør mandelfyllet jevnt utover i bunnen av terteformen.
Legg på rabarbrabitene.
Dryss over sukker og mandelflak.
Stek terten midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl og sikt over melis til pynt.
Deilig kake å servere på terrassen!
Tips:
♥ Det er lurt å legge bakepapir og bakekuler i terteformen under forstekingen av tertebunnen. Det forhindrer nemlig at kantene på deigen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler, som jeg bruker, fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsforretninger. Tørkede erter eller bønner fungerer imidlertid like bra!
♥ Rabarbraterten smaker aller best samme dag den er laget.
♥ Server kaken gjerne med en kule iskrem.
Nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 90 g melis
♥ 120 g smør
♥ 1 egg
Mandelfyll:
♥ 100 g mandler
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 2 egg
Rabarbrafyll:
♥ 250 g rabarbra
♥ 0,5 dl sukker
♥ 2 ss vann
Pynt:
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ss mandelflak
- -
♥ melisdryss
Tertebunn:
Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør blandingen sammen slik at smøret fordeler seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til du ser at deigen begynner å samle seg.
Trykk deigen utover i en smurt terteform (26 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel.
Dekk formen med bakepapir og legg i keramiske bakekuler (tørkede erter eller bønner kan også fint brukes, se tips).
Forstek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter. Ta kaken ut av ovnen og senk temperaturen på ovnen til 180°C. Fjern forsiktig bakepapiret og kulene. Avkjøl.
Mandelfyll:
Mal mandlene fint. Pisk mykt smør sammen med sukkeret. Tilsett eggene og pisk videre til en bløt og luftig krem. Vend inn de finmalte mandlene.
Rabarbrafyll:
Rens rabarbra og del i biter. Legg dem i en ildfast form og dryss over sukkeret. Ha litt vann i formen og la rabarbraen varmes i ovnen ved 180°C i 10 minutter slik at de blir møre og lett karamelliserte.
Montering og steking:
Smør mandelfyllet jevnt utover i bunnen av terteformen.
Legg på rabarbrabitene. Dryss over sukker og mandelflak.
Stek terten midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl og sikt over melis til pynt.
♥ Det er lurt å legge bakepapir og bakekuler i terteformen under forstekingen av tertebunnen. Det forhindrer nemlig at kantene på deigen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler, som jeg bruker, fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsforretninger. Tørkede erter eller bønner fungerer imidlertid like bra!
♥ Rabarbraterten smaker aller best samme dag den er laget.
♥ Server kaken gjerne med en kule iskrem.
2 kommentarer
I oppskriften skrives det om
I oppskriften skrives det om en terteform (26 cm I diameter) mens i fotoen vises det en firkantet form. Hva er dimensjonene paa den firkantet formen?
Kan man forsteke og lage
Kan man forsteke og lage mandelfyll og rabarbra fyllet kvelden før, slik at bare montering og steking gjøres samme dag den skal serveres? Skal tertedeigen stå kjølig før den trykkes ut?
Skriv ny kommentar