Brukere online: 101
Brukere i dag: 1257
Brukere siste 7 dager: 195585
"Enda en eplekakeoppskrift ...?", tenker du kanskje...
Ja! Enda en eplekakeoppskrift!
Denne varianten får ekstra god vaniljesmak fordi jeg har brukt både vaniljekesam, vaniljekrempulver og frø fra vaniljestang i deigen.
På den annen side er det ikke noe smør i denne eplekaken, som gjør den lettere enn det som er vanlig.
Kaken får kjempenydelig smak av vanilje, epler og kanel.
Serveres nystekt med et melisdryss og hjemmelaget, kokt vaniljekrem ved siden av.
Ingredienser:
Eplekake:
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 3 dl vaniljekesam (se tips)
♥ 1 pk vaniljekrempulver (se tips)
♥ 1 vaniljestang eller 1 ss vaniljepasta
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 250 g hvetemel
- - -
♥ 4 epler
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ss kanel
Vaniljekrem til servering:
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 35 g maisenna
♥ 100 g sukker
Fremgangsmåte:
Eplekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør inn vaniljekesam, vaniljekrempulveret og frø fra vaniljestang (eller bruk 1 ss vaniljepasta).
Bland mel med bakepulver og natron og vend dette forsiktig inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt).
Fordel deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett ned i deigen på toppen av kaken. Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 i ca. 45-50 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut av formen.
Sikt over melis før servering.
Vaniljekrem:
Ha melk og fløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha vaniljefrø og selve stangen i kjelen. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. La fløtemelken trekke med vaniljen i ca. 10 minutter før du fjerner vaniljestangen.
Visp eggeplommer sammen med maisenna og sukker. Spe med fløtemelken, litt og litt av gangen, mens du visper godt.
Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp på middels varme under stadig omrøring, til du merker at vaniljekremen tykner.
Ta kjelen av platen.
Servering:
Server eplekaken med et melisdryss og med den nykokte vaniljekremen ved siden av.
Tips:
♥ Jeg bruker vaniljekesam i denne deigen (et produkt jeg er veldig glad i).
♥ Som vaniljekrempulver bruker jeg dette som er beregnet for å lage vaniljekrem uten koking (kakefyll med vaniljesmak fra Freia). Det går også greit å bruke vaniljekrempulver for vaniljekrem som er beregnet på koking.
♥ Vaniljekremen er nokså bløt når den er nykokt, og jeg synes den er ekstra god sammen med eplekaken da. Vaniljekrem du får til overs, kan gjerne oppbevares i kjøleskapet, men merk at den da vil stivne til å bli enda tykkere i konsistensen. Den er da godt egnet til å brukes som fyll i kaker eller i gjærbakst.
♥ Eplekaken oppbevares innpakket i plast så den ikke blir tørr. Eplekaken kan gjerne fryses.
Alltid fantastisk godt med nystekt eplekake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Eplekake:
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 3 dl vaniljekesam (se tips)
♥ 1 pk vaniljekrempulver (se tips)
♥ 1 vaniljestang eller 1 ss vaniljepasta
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 250 g hvetemel
- - -
♥ 4 epler
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ss kanel
Vaniljekrem til servering:
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 eggeplommer
♥ 35 g maisenna
♥ 100 g sukker
Eplekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn vaniljekesam, vaniljekrempulveret og frø fra vaniljestang (eller bruk 1 ss vaniljepasta). Bland mel med bakepulver og natron og vend dette forsiktig inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt).
Fordel deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett ned i deigen på toppen av kaken. Dryss over sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 45-50 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut av formen. Sikt over melis.
Vaniljekrem:
Ha melk og fløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha vaniljefrø og selve stangen i kjelen. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. La fløtemelken trekke med vaniljen i ca. 10 minutter før du fjerner vaniljestangen.
Visp eggeplommer sammen med maisenna og sukker. Spe med fløtemelken, litt og litt av gangen, mens du visper godt.
Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp på middels varme under stadig omrøring, til du merker at vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen.
Servering:
Server eplekaken med et melisdryss og med den nykokte vaniljekremen ved siden av.
♥ Jeg bruker vaniljekesam i denne deigen (et produkt jeg er veldig glad i).
♥ Som vaniljekrempulver bruker jeg kakefyll med vaniljesmak fra Freia, som er beregnet for å lage vaniljekrem uten koking. Det går også greit å bruke vaniljekrempulver for vaniljekrem som er beregnet på koking.
♥ Vaniljekremen er nokså bløt når den er nykokt, og jeg synes den er ekstra god sammen med eplekaken da. Vaniljekrem du får til overs, kan gjerne oppbevares i kjøleskapet, men merk at den da vil stivne til å bli enda tykkere i konsistensen. Den er da godt egnet til å brukes som fyll i kaker eller i gjærbakst.
♥ Eplekaken oppbevares innpakket i plast så den ikke blir tørr. Eplekaken kan gjerne fryses.
1 kommentar
Bruker du bare
Bruker du bare vaniljepulveret rett i kakerøra?
Skriv ny kommentar