Focaccia i langpanne


Hei,

Snart helg, og kanskje du planlegger å lage en ekstra god middag?

Her skal du få en kjempegod oppskrift på Focaccia som stekes i stor langpanne.

 

 

Du finner fra før flere varianter Focaccia med ulike typer fyll HER på Det søte liv, men av og til kan det være kjekt med en helt enkel variant som lages med kun olje, salt og tørkede urter.

 

 

Dette er en slik grunnoppskrift, som gir et veldig anvendelig og nydelig Focaccia-brød med masse herlige luftbobler. 

 

 

Nybakt Focaccia passer til det meste av mat, og det du måtte få til overs kan du bruke til lunsjen på mandag eller fryse ned.

Jeg elsker å dyppe varm, nybakt Focaccia i hjemmelaget hvitløks-aioli! Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 25 g gjær
♥ 7 dl lunkent vann
♥ 1 ts sukker
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 ts salt
♥ 900 g hvetemel

Topping:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts maldonsalt
♥ 2 ts tørket basilikum

 

Fremgangsmåte:

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve lunt i 1 time. 

Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen rett over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips).

Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen. 

Dryss over maldonsalt og tørket basilikum. 

La focacciaen stå og etterheve i 40 minutter.

Stek den så midt i ovnen ved 225°C i 25 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.

 


Mmmm, det lukter godt! 

 

 

Del focacciaen i firkanter før servering.

 

 

Skikkelig populært å sette dette frem på bordet! 

 

 


Tips:

♥ Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.

♥ For god smak, bruk olivenolje av god kvalitet.

♥ Det er viktig at deigen hever lenge og godt, særlig under etterhevingen, for at den stekte focacciaen skal få skikkelig fine luftbobler. 

♥ Focaccia kan fryses. Ved tining kan du varme opp bitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

 


Oppskrift på Hjemmelaget aioli finner du HER.

 

 

Fantastisk godt med nybakt Focaccia sammen med hjemmelaget aioli (jeg bruker masse hvitløk i aiolien! Smile ).

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Focaccia i langpanne
Ingredienser

♥ 25 g gjær
♥ 7 dl lunkent vann
♥ 1 ts sukker
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 ts salt
♥ 900 g hvetemel

Topping:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts maldonsalt
♥ 2 ts tørket basilikum

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve lunt i 1 time. 

Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen rett over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips).

Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen. 

Dryss over maldonsalt og tørket basilikum. 

La focacciaen stå og etterheve i 40 minutter.

Stek den så midt i ovnen ved 225°C i 25 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.

Del focacciaen i firkanter før servering.

Tips

♥ Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.

♥ For god smak, bruk olivenolje av god kvalitet.

♥ Det er viktig at deigen hever lenge og godt, særlig under etterhevingen, for at den stekte focacciaen skal få skikkelig fine luftbobler. 

♥ Focaccia kan fryses. Ved tining kan du varme opp bitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

♥ Oppskrift på Hjemmelaget aioli finner du HER.

8 kommentarer

Hei, det beste er å fryse ned det man ikke spiser samme dag for at focacciaen skal smake helt fersk. Ellers så oppbevares brødet innpakket i plast og gjerne litt kjølig, så det ikke tørker ut.

Hei. Skal lage focaccia brød på søndag, men skal ikke serveres før mandag. Hvordan er best å oppbevare den, så den ikkje blir tørr?

Synes det var litt lite salt i deigen. Mulig det har mad saltrypen å gjøre. Skal prøve med litt mer neste gang.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift