Kanelkake i brødform


I øsepøse-regnvær er det digg å sitte inne og kose seg med nystekt krydderkake.  Yum

Dette er en saftig og lettlaget kanelkake som stekes i brødform, som gjør kaken hendig og lett å skjære i skiver.

Nydelig som hverdagskake, og gjerne med en kopp varm te eller kaffe til.

 

 

Ingredienser:

100 g smør
2 egg
200 g sukker
1,5 dl crème fraîche
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
5 ts kanel

Pynt:
1 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Visp inn crème fraîche til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør avkjølt smør inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en smurt, avlang brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 45 minutter (sjekk at kaken er gjennomstek før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Sikt over melis til pynt.

 

 

Deilig, myk og smakfull kanelkake!

 

 

 

Tips:

Crème fraîche kan byttes ut med rømme (enten seterrømme eller lettrømme). 

Kaken holder seg myk i flere dager om den oppbevares i plast. Kaken er også fin å fryse. Gi den gjerne et nytt dryss melis etter at den er tint, så ser den fin ut igjen.


Se også oppskrift på Mild kanelkake med mandler, som også stekes i brødform. 

 

 

Myk kanelkake gjør hverdagen litt bedre..! Smile  

 




    

Kanelkake i brødform
Ingredienser

100 g smør
2 egg
200 g sukker
1,5 dl crème fraîche
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
5 ts kanel

Pynt:
1 ss melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Visp inn crème fraîche til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør avkjølt smør inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en smurt, avlang brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 45 minutter (sjekk at kaken er gjennomstek før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.

Tips

Crème fraîche kan byttes ut med rømme (enten seterrømme eller lettrømme). 

Kaken holder seg myk i flere dager om den oppbevares i plast. Kaken er også fin å fryse. Gi den gjerne et nytt dryss melis etter at den er tint, så ser den fin ut igjen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift