Brukere online: 135
Brukere i dag: 1907
Brukere siste 7 dager: 198197
Hei,
Snart helg, og kanskje du planlegger å lage en ekstra god middag?
Her skal du få en kjempegod oppskrift på Focaccia som stekes i stor langpanne.
Du finner fra før flere varianter Focaccia med ulike typer fyll HER på Det søte liv, men av og til kan det være kjekt med en helt enkel variant som lages med kun olje, salt og tørkede urter.
Dette er en slik grunnoppskrift, som gir et veldig anvendelig og nydelig Focaccia-brød med masse herlige luftbobler.
Nybakt Focaccia passer til det meste av mat, og det du måtte få til overs kan du bruke til lunsjen på mandag eller fryse ned.
Jeg elsker å dyppe varm, nybakt Focaccia i hjemmelaget hvitløks-aioli!
Ingredienser:
♥ 25 g gjær
♥ 7 dl lunkent vann
♥ 1 ts sukker
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 ts salt
♥ 900 g hvetemel
Topping:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts maldonsalt
♥ 2 ts tørket basilikum
Fremgangsmåte:
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve lunt i 1 time.
Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen rett over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips).
Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen.
Dryss over maldonsalt og tørket basilikum.
La focacciaen stå og etterheve i 40 minutter.
Stek den så midt i ovnen ved 225°C i 25 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.
Mmmm, det lukter godt!
Del focacciaen i firkanter før servering.
Skikkelig populært å sette dette frem på bordet!
Tips:
♥ Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.
♥ For god smak, bruk olivenolje av god kvalitet.
♥ Det er viktig at deigen hever lenge og godt, særlig under etterhevingen, for at den stekte focacciaen skal få skikkelig fine luftbobler.
♥ Focaccia kan fryses. Ved tining kan du varme opp bitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen.
Oppskrift på Hjemmelaget aioli finner du HER.
Fantastisk godt med nybakt Focaccia sammen med hjemmelaget aioli (jeg bruker masse hvitløk i aiolien! ).
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 25 g gjær
♥ 7 dl lunkent vann
♥ 1 ts sukker
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 ts salt
♥ 900 g hvetemel
Topping:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts maldonsalt
♥ 2 ts tørket basilikum
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve lunt i 1 time.
Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen rett over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips).
Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen.
Dryss over maldonsalt og tørket basilikum.
La focacciaen stå og etterheve i 40 minutter.
Stek den så midt i ovnen ved 225°C i 25 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.
Del focacciaen i firkanter før servering.
♥ Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.
♥ For god smak, bruk olivenolje av god kvalitet.
♥ Det er viktig at deigen hever lenge og godt, særlig under etterhevingen, for at den stekte focacciaen skal få skikkelig fine luftbobler.
♥ Focaccia kan fryses. Ved tining kan du varme opp bitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen.
♥ Oppskrift på Hjemmelaget aioli finner du HER.
8 kommentarer
Hvordan oppbevare focaccia
Hvordan oppbevare focaccia uten å fryse og hvor lang holdbartid har den?
Hei, det beste er å fryse ned
Hei, det beste er å fryse ned det man ikke spiser samme dag for at focacciaen skal smake helt fersk. Ellers så oppbevares brødet innpakket i plast og gjerne litt kjølig, så det ikke tørker ut.
Hei. Skal lage focaccia brød…
Hei. Skal lage focaccia brød på søndag, men skal ikke serveres før mandag. Hvordan er best å oppbevare den, så den ikkje blir tørr?
Knallgod oppskrift. Denne…
Knallgod oppskrift. Denne blir tilbehør til kveldens spekemat. Takk for at du deler :)
Kan jeg fryse hel focaccia i…
Kan jeg fryse hel focaccia i langpannen
hei Kan jeg bruke tørrgjær…
hei
Kan jeg bruke tørrgjær istedenfor fersk gjær?
Hei, Hvordan oppbevare…
Hei,
Hvordan oppbevare brødet slik at saltet ikke "smelter" til dagen etterpå?
Synes det var litt lite salt…
Synes det var litt lite salt i deigen. Mulig det har mad saltrypen å gjøre. Skal prøve med litt mer neste gang.
Skriv ny kommentar