Pepperkake i langpanne med ostekrem


Deilig, lettlaget langpannekake med kjempegod pepperkakesmak!

Pyntes med melisdryss eller en nydelig ostekrem.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts ingefær
♥ 4 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts pepper
♥ 650 g hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl melis


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir i en stor rørebolle. Tilsett smeltet smør, sukker, natron og krydder. Rør godt. Bland så i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert smør luftig med kremost, vaniljesukker og melis.

Bre ostekremen over den avkjølte kaken.

 

 

Pynt etter ønske.

 

 

Jeg fant disse søte stjernene laget av hvit sjokolade som jeg pyntet med. 

Del kaken i firkanter.

Noen kakebiter drysset jeg litt kanel på. 

 

 

Myke kakebiter hører også til julen.

 

 

Tips:

♥ I stedet for kefir kan du like gjerne bruke kulturmelk eller annen type surmelk. 

♥ Jeg har her pyntet kakestykkene med vakre, ferdigkjøpte stjerner som er laget av hvit sjokolade og med kaneldryss.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem!

♥ Kaken er også god med bare et lett melisdryss. Se også Pepperkake i langpanne som er en nesten lik denne kaken, men som er dekket med melisglasur. 

 

 

Kos deg! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pepperkake i langpanne med ostekrem
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts ingefær
♥ 4 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts pepper
♥ 650 g hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir i en stor rørebolle. Tilsett smeltet smør, sukker, natron og krydder. Rør godt. Bland så i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert smør luftig med kremost, vaniljesukker og melis.

Bre ostekremen over den avkjølte kaken. Pynt etter ønske og del kaken i firkanter.

Tips

♥ I stedet for kefir kan du like gjerne bruke kulturmelk eller annen type surmelk. 

♥ Jeg har her pyntet kakestykkene med vakre, ferdigkjøpte stjerner som er laget av hvit sjokolade. 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem.

♥ Kaken er også god med bare et lett melisdryss. Se også Pepperkake i langpanne som er en nesten lik denne kaken, men som er dekket med melisglasur. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Denne skal brukes til julebord! Jeg har derimot et størrelsesspørsmål, og håper du ser kommentaren og svarer :-) Jeg skal lage en høy kake istedenfor, og tenker å bruke 2-3 former på 20 cm. Vil en langpanne være nok til dette? Er det mye/lite? Topping tenker jeg uansett bør økes, siden det skal fylles både inni og utenpå kaken :-)

Som svar på av Ingrid (ikke bekreftet)

Hei, dette har jeg ikke testet ut, men en langpanne burde holde til 3 stk runde kaker i form som er 20 cm i diameter. Men tilpass steketiden (test med kakenål) siden jeg vil tro at kakebunnene vil bli litt høyere enn langpannekaken.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift