Brukere online: 1979
Brukere i dag: 47941
Brukere siste 7 dager: 200694
Hei!
I dag blir det en nydelig rabarbradessert her på Det søte liv!
Dette er en herlig variant av den kjente norske desserten som heter Tilslørte bondepiker, som består av lagvis med eplemos, stekt kavring og pisket fløtekrem.
Her har jeg laget Tilslørte rabarbrapiker!
Jeg har byttet eplemosen med kokt rabarbrakompott, som jeg har lagt lagvis med havrekjeks som jeg har stekt sammen med krydder og hasselnøtter, og så en deilig mascarponekrem.
Jeg har tilsatt noen jordbær i rabarbramosen fordi jeg synes det gir en lekker rødfarge på mosen. Dessuten er jo rabarbra og jordbær en fantastisk bra kombinasjon! Men det går veldig fint å bare bruke rabarbra i stedet.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Rabarbra- og jordbærmos:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 100 g jordbær (renset vekt)
♥ 100 g brunt sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ts maisenna
♥ 2 ss vann
Stekt havrekjeks:
♥ 100 g havrekjeks (se tips)
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g hasselnøtter
Mascarponekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
Pynt:
♥ 4 jordbær
Fremgangsmåte:
Rabarbra- og jordbærkompott:
Start i god tid i forveien med kompotten siden den trenger å avkjøles før du setter sammen desserten:
Rens rabarbra og jordbær og del dem i biter. Ha bitene i en kjele sammen med brunt sukker og vann. Kok opp og la blandingen småkoke på middels varme til rabarbraen og jordbærene begynner å løse seg opp.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann i en kopp. Ta kjelen av platen og hell maisennablandingen i kompotten i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp kompotten på nytt mens du rører. La den koke 1-2 minutter så du merker at kompotten tykner.
Ta kjelen av platen og avkjøl kompotten til den er helt kald.
Stekt havrekjeks:
Knus kjeksen og ha smulene i en stekepanne med smør, brunt sukker og kanel.
Varm opp og stek smulene litt på middels varme. Rør stadig med en stekespade så smulene ikke svir seg. Tilsett hakkede nøtter på slutten av steketiden. Avkjøl.
Mascarponekrem:
Pisk mascarponeosten myk. Spe med kremfløten og tilsett melis og vaniljepasta. Pisk fløteblandingen med elektrisk håndmikser til du får en tykk, myk krem.
Montering:
Finn frem 4 dessertglass eller -skåler. Legg først i et godt lag mascarponekrem.
Dekk med rabarbrakompott og dryss over stekte kjekssmuler og hasselnøtter.
Gjenta med et nytt lag mascarponekrem og resten av kompotten.
Pynt med jordbærene og dryss over smuler og nøtter.
Lekker rabarbradessert!
Denne desserten gir skikkelig sommerfølelse!
Tips:
♥ Dersom du vil droppe jordbær, øker du mengden rabarbra til 300 gram (renset vekt). Øk eventuelt sukkermengden litt (smak til), siden rabarbraen er syrligere enn jordbær.
♥ Du kan droppe maisenna-jevningen, men da blir rabarbrakompotten litt mer tyntflytende.
♥ Det er viktig at kompotten er helt, helt kald før du setter sammen desserten, ellers vil mascarponekremen komme til å smelte. Det går fint å lage kompotten klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet dekket med plast.
♥ Jeg brukte her Digestive-kjeks, men det går også veldig bra å bruke Bixit eller andre typer havrekjeks. Knust kavring går også fint!
♥ Det er bare å sløyfe hasselnøttene dersom du ønsker å lage en nøttefri dessert.
♥ Mascarponekremen er fyldig og deilig, men ønsker du en mindre mektig krem, kan du droppe mascarponeost og bare bruke kremfløte som piskes sammen med melis og vaniljepasta.
♥ Desserten bør nytes samme dag den er laget.
Kos deg med Tilslørte rabarbrapiker! ♥
♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Rabarbra- og jordbærmos:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 100 g jordbær (renset vekt)
♥ 100 g brunt sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ts maisenna
♥ 2 ss vann
Stekt havrekjeks:
♥ 100 g havrekjeks (se tips)
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g hasselnøtter
Mascarponekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g mascarponeost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
Pynt:
♥ 4 jordbær
Rabarbra- og jordbærkompott:
Start i god tid i forveien med kompotten siden den trenger å avkjøles før du setter sammen desserten:
Rens rabarbra og jordbær og del dem i biter. Ha bitene i en kjele sammen med brunt sukker og vann. Kok opp og la blandingen småkoke på middels varme til rabarbraen og jordbærene begynner å løse seg opp. Rør maisenna ut i litt kaldt vann i en kopp. Ta kjelen av platen og hell maisennablandingen i kompotten i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp kompotten på nytt mens du rører. La den koke 1-2 minutter så du merker at kompotten tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl kompotten til den er helt kald.
Stekt havrekjeks:
Knus kjeksen og ha smulene i en stekepanne med smør, brunt sukker og kanel. Varm opp og stek smulene litt på middels varme. Rør stadig med en stekespade så smulene ikke svir seg. Tilsett hakkede nøtter på slutten av steketiden. Avkjøl.
Mascarponekrem:
Pisk mascarponeosten myk. Spe med kremfløten og tilsett melis og vaniljepasta. Pisk fløteblandingen med elektrisk håndmikser til du får en tykk, myk krem.
Montering:
Finn frem 4 dessertglass eller -skåler. Legg først i et godt lag mascarponekrem. Dekk med rabarbrakompott og dryss over stekte kjekssmuler og hasselnøtter.
Gjenta med et nytt lag mascarponekrem, og så kompott og smuler og nøtter.
Pynt med jordbær.
♥ Dersom du vil droppe jordbær, øker du mengden rabarbra til 300 gram (renset vekt). Øk eventuelt sukkermengden litt (smak til), siden rabarbraen er syrligere enn jordbær.
♥ Du kan droppe maisenna-jevningen, men da blir rabarbrakompotten litt mer tyntflytende.
♥ Det er viktig at kompotten er helt, helt kald før du setter sammen desserten, ellers vil mascarponekremen komme til å smelte. Det går fint å lage kompotten klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet dekket med plast.
♥ Jeg brukte her Digestive-kjeks, men det går også veldig bra å bruke Bixit eller andre typer havrekjeks. Knust kavring går også fint!
♥ Det er bare å sløyfe hasselnøttene dersom du ønsker å lage en nøttefri dessert.
♥ Mascarponekremen er fyldig og deilig, men ønsker du en mindre mektig krem, kan du droppe mascarponeost og bare bruke kremfløte som piskes sammen med melis og vaniljepasta.
♥ Desserten bør nytes samme dag den er laget.
Skriv ny kommentar