Swissrull marengs med moreller

Hei, hei!

Innimellom alle julekakene (ja, jeg baker fortsatt til juleboken som kommer i oktober Smile ), blir det en og annen sommerkake også!

Denne nydelige rullekaken er lett og sommerlig, og er enda en variant av min favorittrullekake, som jeg har kalt Swissrull marengs.

Marengsen inneholder vaniljekrempulver, som både gir deilig vaniljesmak og som gjør at marengsbunnen holder seg myk. Rullekaken fylles med pisket fløtekrem og masse søte moreller. 

 


Rett og slett en drøm av en sommerkake!  

 

 

Ingredienser:

 

Marengsrull:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pose kakefyll med vaniljesmak (uten koking)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 300 g moreller

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker med elektrisk mikser i cirka 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs.

Vend vaniljekrempulveret (altså bare pulveret, og ikke ferdiglaget vaniljekrem) forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.

Bre marengsdeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen på 175°C i 20 minutter.

Legg et kjøkkenhånkle på bakebenken og dryss håndkleet med sukker. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på det sukrede kjøkkenhåndkleet. Dra av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk også etter at den er avkjølt).

Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til kremen med melis.

Løft vekk langpannen over kaken. Bre kremen over den kalde kaken.

 

 

Rens moreller for stener.

 

 

Fordel morellene over kremen.

 

 

Rull sammen kaken fra langsiden.

 

 

Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende, avlangt kakefat.

 

 

Jeg elsker søte moreller sammen med denne lette, luftige marengskaken! 

 

 

Tips:

♥ Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fås kjøpt fra Freia. 1 pk tilsvarer 85 g. Husk at det bare er pulveret som skal brukes (du skal IKKE lage vaniljekrem).

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.

 

 

Nyt deilige sommerdager!  Heart  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Swissrull marengs med moreller
Ingredienser

Marengsrull:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pose kakefyll med vaniljesmak (uten koking)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 300 g moreller

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker med elektrisk mikser i cirka 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs.

Vend vaniljekrempulveret (altså bare pulveret, og ikke ferdiglaget vaniljekrem) forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.

Bre marengsdeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen på 175°C i 20 minutter.

Legg et kjøkkenhånkle på bakebenken og dryss håndkleet med sukker. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på det sukrede kjøkkenhåndkleet. Dra av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk også etter at den er avkjølt).

Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til kremen med melis.

Løft vekk langpannen over kaken. Bre kremen over den kalde kaken. Rens moreller for stener og fordel dem over kremen.

Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende, avlangt kakefat.

Tips

♥ Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fås kjøpt fra Freia. 1 pk tilsvarer 85 g. Husk at det bare er pulveret som skal brukes (du skal IKKE lage vaniljekrem).

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift